Korvid olen juba traditsiooniks saanud turult alati head-paremat täis saanud, sestap on selgi korral ootused kõrged.
Bataadi-peedi pirukad10–12 tk

Tainaks läheb vaja
120 g rukkijahu (täistera)
45 g oliiviõli (mahedamaitselist)
10 g kreeka pähkleid hakituna
1 sl linaseemneid
1 munakollane
pool klaasi külma vett
tsipake soola

Täidiseks
veerand suurest või pool keskmisest bataadist
1 keskmine peet
125 ml 10% rõõska koort
2 muna
sinepiseemneid
100 g Cheddari juustu (sobib ka mõni muu tugeva maitsega juust)
pisut oliiviõli
soola ja pipart

Valmistamiseks
sõtku kõik tainakomponendid kokku ja tõsta tainas pooleks tunniks külmkappi. Vahepeal valmista täidis. Selleks keeda bataat ette nii, et jääks kergelt krõmps.

Kooritud peet määri õliga, mähi fooliumisse ja küpseta 45 minutit 175kraadises ahjus.

Rulli tainas ja pane väikestes vormides 10 minutiks 175kraadisesse ahju eelküpsema.

Vahusta muna ja koor. Peedist ja bataadist lõika sobivad viilud ja lao kihiti eelküpsetatud vormidesse ning vala peale muna-koore segu. Riputa peale sinepiseemned ning jahvata pipar ja sool. Riputa üle riivitud juustuga ja kõige peale võid valada osa muna ja koore segust. Tõsta nüüd veel 15 minutiks 175kraadisesse ahju.Jahuvaba õunakookVaja läheb
4 suuremat õuna (200 g)
200 g toapehmet võid
200 g peeneks jahvatatud mandleid
3 muna
100 g pruuni suhkrut
100 g valget suhkrut
100 g eelküpsetatud polentat
1½ tl küpsetuspulbrit
2 sidruni riivitud koor

Koogikastmeks
1 sidruni mahl
75 g tuhksuhkrut
kaunistuseks mustikaid ja toorjuustu (mascarpone)

Valmistamiseks
vahusta või ja suhkrud. Sega omavahel kõik kuivained ning kordamööda sega kokku võivahu ja lahtiklopitud munadega. Viimasena lisa tainasse sidrunikoor ning kummuta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 20 minutit 180kraadises ahjus ja siis veel 30 minutit 160 kraadi juures. Vajaduse korral kata pealt fooliumiga, kui kõrbema kipub.

Vahepeal kuumuta sidrunimahl ja sega tuhksuhkruga, kuni see sulab. Torgi koogile tikuga augud ja nirista peale saadud siirup. Serveeri koos toorjuustu ja mustikatega.Lehtkapsamahl

Vaja läheb
5 suuremat õuna
paras punt (15 g) lehtkapsast
50 g värsket kurki
10 g ingverit
ühest laimist pigistatud mahl
3 melissioksa

Valmistamiseks
lase kurk ja õun (võib kasutada ka valmis õunamahla) mahlamasinast läbi ja pane seejärel koos ülejäänud komponentidega kannmikserisse. Surista valmis tervisest pakatav mahl.