Kokana töötades tiksus sõprade peas mõte midagi ise teha, suvel sai mõte ka teoks. „Alustasime haagissuvilast, mille me oma kätega ratastel köögiks ümber ehitasime. Panime sellele nimeks Grill ä la!," tutvustab Artur ühist äritegevust tänavatoidufestivalil Kalamajas. Esimese nelja tunniga said kõik burgerid ja vrapid müüdud. „Sellist edu me ei oodanud," jääb kokk tagasihoidlikuks. Ratastel köögiga käidi ka Viru folgil, Hiiu folgil ja Augustibluusil. „Tagasiside oli meeletult hea, kliendid küsisid, kas meil on mõni oma koht ka, aga sellele pidime vastama eitavalt. Asi jäi kripeldama."

Sügisel pidid mõlemad kokatööd jätkama, aga samal ajal otsiti sobilikku üüriruumi, et kevadel omaenda toidukoht avada. Ootamatult aga pakuti Kadaka Selveri kõrval väikest majakest juba sügisel. „Ajaliselt ei olnud see kõige parem, aga me ei jäänud teist võimalust ootama ja lõime käed. Objekti saime enda kätte 1. novembril, Uulitsa tänavagurmee avasime kahe nädala pärast," tõestavad poisid, et kui väga tahta, on kõik võimalik.

Kahe kuuga on suudetud võita paljude klientide süda. Noormeestel on käed-jalad tööd täis, sest rohkem töötajaid neil polegi. Kõik valmistatakse kohapeal, ka kastmed, ketšupid ja majoneesid tehakse algusest lõpuni ise, samuti soolakurgid ja marineeritud peedid. Võimalusel eelistatakse Eesti toorainet. „Suvel tegime karulaugupestoga vrappi ning jänesekapsakastmega burgerit. Jõulude ajal oli hästi populaarne pardifileevrapp pirni-kaneelimoosi ja pohlakastmega (vt retsepti)," toob Artur näiteid kodumaiste maitsete kasutamisest. „Tulevikus tahaksime veel huvitavamalt häid Eesti maitseid pakkuda ja kindlasti ka laieneda."

„Miks just burgeriputka?" tekib paljudel küsimus, kes poiste andega tutvunud. „Tahame tõestada, et teha saab ka sellist kiirtoitu, millel on elav maitse. On ju mugav, kui lõunasöök tuleb kätte kiirelt ja lisaks täiskõhutundele on pärast hea emotsioon," ütleb Artur. Poistel on plaanis hakata peale vrappide, burgerite ja friikartulite pakkuma ka muud. „Meil käivad läbirääkimised ühe popi tänavatoidurestoraniga välismaal, kus antakse midagi sellist, mida meil ei saa. Tahame sinna sügisel praktikale minna, et omandada köögis veel laialdasemaid teadmisi, nippe ja retsepte ning pakkuda kodumaal samu toite Eesti võtmes." Välismaise toidukoha nime ja road jätavad nad konkurentsi kartes enda teada. Jääme huviga ootama, uulitsapoistest kuuleme kindlasti veel palju.



Pardifileevrapp pirni-kaneelimoosi ja pohlakastmega neljale

VAJA LÄHEB:
  • 2 pardifileed
  • 4 nisutortillat
  • 1 pirn
  • 150 ml õunamahla
  • peotäis pohlasid
  • 200 ml punast veini
  • punase veini äädikat
  • 1 laim (mahl)
  • 1 apelsin (mahl)
  • värske salati segu
  • oliiviõli
  • maitseks aniisi ja kaneeli
Maitsesta pardifilee kaneeli ja värske apelsinimahlaga. pohlakastme jaoks keeda pohlasid veinis, kuni alkohol on välja keenud, lisa maitse järgi aniisi, punase veini äädikat ja suhkrut ning keeda paksemaks. Lõika pirnid väiksemateks tükkideks ning keeda õunamahlas pehmeks. Kui õunamahl on peaaegu ära keenud, lisa maitse järgi kaneeli, suhkrut ja soola ning püreesta. Salatisegule lisa oliiviõli ja laimimahla. prae pardifilee endale sobivaks küpsusastmeks (soovitame medium'it), tõsta tulelt ja jäta natukeseks „puhkama". Küpseta veidi pannil nisutortillat, et see saaks kerge pruunika jume. Pane tortillale pirni-kaneelimoosi, salatisegu, pohlakaste ja part (järjekord pole tähtis) ning keera rulli.