“Sel ajal, kui tainast sõtkud ja sõrmede vahel mudid, mõtle ainult häid mõtteid. Itaallased on veendunud, et siis paned pastasse armastust ja tulemus on maitsvam,” õpetab Tarvo Kullama. Selles on tõetera sees, sest inimesed, kellel on soojad käed, teevad palju siidisema pasta, on mees Toiduakadeemias õpetades tähele pannud.

Pastategu – kogu pere ühistöö

Koduse pasta valmistamine on tõesti lihtne ja seda saab teha ka ilma masinata. Jamie Olivergi on õpetanud, kuidas pudeliga pasta õhukeseks rullida, tainas kokku keerata ja sellest sobiva laiusega ribad lõigata. Pastamasinaga on see kõik aga tunduvalt lihtsam. “Selles pole tõesti midagi keerulist. Toiduakadeemias oleme pastakoolitust teinud ka lastele ja eks see pastategu üks pere ühisettevõtmine olegi,” räägib Tarvo, kes isegi kodus koos perega aeg-ajalt pastat valmistab. “Pasta tegemisel on väga hea, kui abikäed kõrval on: üks hoiab tainast, teine kerib masinat, kolmas võtab vastu valmistoodangut.”

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist