Kuid Bernard ­Madoffi stiilis püramiidskeemi ohvriks langenuile ei too hiline targakssaamine tagasi ei saamata jäänud reise ega ilmselt mitte ka nende eest makstud raha.

Ma pole sugugi seda meelt, et reisiagente, ka väikseid ja alternatiivseid – neil on suurtegijaist sageli rohkem põhjust ka heas mõttes kreatiivsemad olla –, peaks tingimata umbusaldama, kuid olukord, kus reisientusiastid väikses riigis teist korda sama isikuga seotud reha otsa astuvad, karjub vajaduse järele kasutada enne alustavale reisivahendajale pangaülekande sooritamist internetti ka vähemasti mingigi tausta­uuringu tegemiseks.

Seni kuni Tarbijakaitse ja politsei asja menetlevad, võivad Reisiks Kaugele ohvrid leida veidi lohutust Facebooki-grupiga “Maailma parim bronnide müüja Riina Lepalaan” liitumisest (https://www.facebook.com/groups/178862015639255/). Tõsi, ööl vastu teisipäeva “meeldis” veel märksa rohkemaile – koguni 13 637 inimesele – Reisiks Kaugele Facebooki-külg. Ja mis seal imestada: ikkagi nii head hinnad ja juurde lasuursinine pilt troopilisest saarest ka veel.