Taanis, Aalborgi lennujaamas pole lähedastega kallistades ja musitades hüvastijätmine mõistagi keelatud, aga õrnusteaeg on siiski teataval määral piiratud. Terminaliesises “Kiss and Goodbye”-tsoonis ei tohi kauem süleleda kui kolm minutit – seejärel on aeg lahku minna! Lennujaama direktori Søren Svendseni sõnul pole siinjuures tegemist hirmuga, et reisijad oma lendudele hilinevad, vaid ajutiselt lennujaama ees parkijate poolt tekkivate liiklusummikute vältimisega. “Kiss and Goodbye”-tsoon on Aalborgi lennujaamas kasutusel juba viis aastat.


Egiptuse turism on ohus

Egiptimaa suurim sissetulekuallikas, turism on seoses poliitiliste rahutustega suure probleemi ees. Sajad pakettreisid ja Niiluse huvireisid on annulleeritud, turiste napib. Punase mere kallastel on olukord rahuldavam, kuigi ka seal valitseb pinge, eriti kohalike taksojuhtide hulgas.


Hilton avas 4000. hotelli

Hotellikett Hilton Worldwide avas Hiinas uue hotelli – Hilton Shijiazhuang Hebei provintsis on arvult firma neljatuhandes valdus maailmas. Hiinas on firmal hotelle kokku 35, Hilton Shijiazhuang pakub külalistele muude mugavuste hulgas ka ööpäev läbi lahti olevat spordi- ja tervisekeskust, spaad ja 25 meetri pikkuse siseujula kasutamise võimalust. Hiltoni presidendi ChristopherJ. Nassetta sõnul on 2013 firmale eriliselt edukas aasta olnud, tehes Hiltoni hotelliperekonnast (kuhu kuuluvad ka peen Conrad, luksuslik Waldorf Astoria, resordikeskne Hilton Grand Vacations, praktiline Hampton Inn ja mitu muud brändi) kõige kiiremini areneva hotellikontserni maakeral.


Amy Winehouse’i näitus Londonis

Londoni juudi muuseumis on 15. septembrini võimalus tutvuda liigutava isikunäitusega “Amy Winehouse: A Family Portrait”. Varalahkunud legendaarse lauljatari eraelu peegeldava väljapaneku kuraatorid on tema vend Alex, kes andis muuseumi käsutusse hulganisti Amy isiklikke asju, meeneid, fotosid ja rõivaid. Kollektsioon loob tõetruu pildi samuti juudi verd Winehouse’i igapäevastest tegemistest ja hobidest ning tema kirglikust armastusest nii muusika, oma perekonna kui Londoni vastu. Muuseum asub lauljanna kodu naabruses, Camden Towni linnaosas. Vt ka www.jewishmuseum.org.uk/Amy.