Lennufirma Air India liitumine Stari alliansiga tuleb uuesti päevakorda, otsustati lennundusühenduse hiljutisel koondkoosolekul. Air India integratsiooniprotsessi taastamine seostub India kasvava osatähtsusega lennundusturul ning faktiga, et enamik sealseid sihtkohti on siiani “valgeks laiguks” Star Alliance’i teenindusvõrgus.

Firma taheti partnerlusse saada juba 2007. aastal, kuid ta ei suutnud tollal nelja-aastase katseaja jooksul liikmestatuseks vajalikke nõudeid täita. Nüüd on Maharaja-maskotiga lennukompanii lootusrikas, et liikmeks võib õnnestuda saada juba 2014. aastal.

Stari liikmeks on pärast TAMi lahkumisteadet saamas ka Brasiilia Avianca, endine Oceanair.

Magav ameeriklane unustati lennukisse

Detsembri algupoolel United Airlinesi sisemaise lennuga Houstonisse teel olnud ning reisil tukkuma jäänud mees ärkas ehmatusega pimedas ja inimtühjas salongis – pardapersonal ja kaasreisijad olid ta lihtsalt maha unustanud, vahendab ABC News.

Lennuki tagaotsas, aknaalusel istmel maganud Tom Wagner arvas esialgu, et tegemist on vahemaandumisega, kuid kui selgus, et lennukist pole väljapääsu, alarmeeris ta mobiiliga oma sõbratari, kes abi välja kutsus. Unitedile kuuluva ExpressJeti päästebrigaad saabus alles poole tunni pärast. Kuna Wagner oli oma edasilennust lootusetult maha jäänud, broneeris firma talle tasuta hotellitoa. Samuti anti talle kompensatsiooniks 250dollariline vautšer ning esmaabipakike hambaharjaga.

Hilton jahib maksuvõimelist, stiili hindavat noorsugu

Hiltoni grupp kavatseb 2014 esitleda uut hotellikontseptsiooni, mis on rihitud eelkõige nooremale (samas jõukale) klientuurile.

Uue kaubamärgi tähtsamad komponendid on stiil ja disain, kirjutab The Wall Street Journal. Lifestyle-butiikhotellide valdkonnas tahetakse konkureerida W-hotellidega (osa Starwoodist) ja Edisonidega (mis kuuluvad Marriottile). Starwoodiga käidi patendiõiguste asjus sel teemal isegi kohut, kuid Hilton pidi leppima kaotajarolliga ning rahatrahvi maksma.

Lisaks omanimelistele hotellidele haldab Hilton ka luksuslikke Hampton Inne, Conradi hotelle ja Waldorf Astoria ketti.