Poola rahvuslennufirma Varssavi peakontorist tulnud teadete kohaselt alustab LOT 13. jaanuaril 2016 otselende Tokyosse Narita lennujaama. Reisid toimuvad kolm korda nädalas (K, R, P) Boeing 787 Dreamlineriga, mille kolme reisiklassi (äriklass, premiumeconomy ja turistiklass) mahub kokku 252 reisijat. Tokyo on LOTi teine sihtkoht Aasias, alates 2012. aastast lendab firma Varssavi ja Pekingi vahet.

Ramadaan Mubarak!

Moslemitel on alanud paastukuu ramadaan ja islamiusku järgivad inimesed ei tohi koidust päikseloojanguni süüa, juua ega suitsetada. Marokosse ja teistesse islamimaadesse sel perioodil puhkuse planeerinud inimesed küsivad reisikorraldajatelt, kuidas reisil toimida, et kohalikke mitte solvata, ja mida oodata. Reisiportaal Maroc Travel kinnitab, et muretseda pole tarvis: just ramadaani ajal annavad moslemid turistide teenindamise ja toitmise alal oma parima – teiste nimel pisut rohkem “kannatada” on nende jaoks siis suur au. Siiski oleks paastuvate moslemite seltskonnas demonstratiivselt toitu õgida, juua ja sigaretti pahvida sündsusetu: seda võidakse tõlgendada kui jämedat ebaviisakust ning elementaarse respekti puudumist islami tavade vastu.
Kuidas mõjutab ramadaan reisimist islamimaade lennuliinidega? Konservatiivne Saudia (alkohol alati keelatud) pakub toite päevavalgel vaid neile, kes seda eraldi küsivad. Qatar Airways on lõpetanud ramadaani ajal alkoholi pakkumise oma äri- ja first class lounge’ides. Etihad Airways on oma Euroopa lounge’ides viinud alkoholi peitu baarileti taha, Abu Dhabis saab kangemat keelekastet aga ainult öisel ajal (19.00–3.00). Emirates pakub alkoholi lendudel edasi, kuid erandiks on liinid Saudi Araabiasse.

Parim lennujaamahotell on Singapuris

Hilinemistest tingituna või pikal reisil vahepeatust tehes ja varahommikust edasilendu oodates on öö lennujaamahotellis sageli vajalik või isegi vältimatu alternatiiv. Need ei hiilga just alati ei hubasuse ega mugavuste poolest. Kuid ka lennujaamahotellis peatumine võib osutuda lõõgastavaks minipuhkuseks.

Singapuri lennujaamas paiknev Crowne Plaza Changi Airport kuulutati World Airport Awards ww2015 autasustamistseremoonial üksmeelselt maailma parimaks: tänapäevase arhitektuuriga hotellis valitseb tüüpilise troopikahotelli luksuslik atmosfäär, on olemas parkla, parajalt suur ujumisbassein, trendikad baarid ja lounge’id ning spetsiaalset jalakäijatesilda pidi saab paari minutiga sujuvalt lennujaama kolmandasse terminali kõndida.

Kõik seitse parimat lennujaamahotelli on reastatud veebilehel parkos.com.