Star Alliance’i liige Ethiopian Airlines avab 19. juunist Boeing 787ga opereeritava liini Addis Abeba – Dublin – Los Angeles. Lennufirmal on õigus transportida reisijaid ka ainult Iirimaa ja California vahel. Lisaks Etioopia lennufirmaga lendamise eksootikale pakub uus liin ka tavalisest erinevaid lennuaegu – reis Californiasse stardib Iirimaalt juba kell 6.30 hommikul, saabub USA läänekaldale 11tunnise lennu järel kell 9.30. Tagasilend algab aga väga hilja õhtul ehk 23.30, maandudes Iirimaa roheliste väljade keskele kell 18.30 järgmisel päeval.

Eurolot paneb pillid kotti

Peamiselt regionaalsetele lendudele spetsialiseerunud Poola Eurolot on sunnitud 1. aprillist oma tegevuse lõpetama. Oma kodulehel palub lennufirma eelmüügist pileti lunastanud reisijatel aegsasti ühendust võtta klienditeeninduskeskusega, et raha tagasi saada või reisi teostamiseks alternatiivlahendus leida. Poola valitsus, kellele kuulub 62 protsenti firma aktsiatest, on teada andnud, et ettevõtte edasine ülalpidamine ei tasu end ära, see ei tooda juba pikemat aega kasumit.

Egiptus müüb end Marsa Alamiga

Egiptuse turism on end mustast august taas päevavalgele rabelenud ja seoses taastatud turvalisusastmega riigis on turistid hakanud sinna tagasi imbuma. Broneeringute arv talvekuudel on kasvanud 26 protsendi võrra, nendib puhkuseportaal Zoover.
Kriis aasta ringi populaarse ­Egiptuse turismis lahvatas 2013. aasta augustis ja Punase mere rannakuurortite ja Niiluse lõbureiside broneeringud olid 2014. aastaks kokku varisemas. Praegu on kuumimaks müügiartikliks Marsa Alam ja sealne sukeldumiskeskus. Hurghada ja Sharm el Sheikhi populaarsusreitingud pole paraku paranenud.

Lufthansaga hilis­sügisest Panamasse

Alates 16. novembrist lendab Lufthansa viis korda nädalas Frankfurdist Panamasse. Ameerikaid kanaliga poolitavasse riiki pannakse käima Airbus 340-300, kus on kolm reisiklassi ja ruumi 298 reisijale. 12 tundi ja 25 minutit vältav reis toimub koodijagamise alusel Panama lennufirmaga Copa, kes reisijaid vajaduse korral Panama Cityst vähemalt 50 sihtkohta Ladina-Ameerikas sujuvalt edasi toimetab.

Viking XPRS saab uue restorani, moepoe ja laiema lasteala

Tallinn-Helsingi liinil sõitev Viking XPRS on läbimas põhjalikku noorenduskuuri. Senise Bistro Corneri asemel on avatud à la carte restoran Wine & Dine, konverentsiosakonna salongi on asendanud ehte-, kinga-, kella- ja prillipood Fashion Shop ning peagi muutub avaramaks laste mängutuba. Viking XPRSi renoveerimistööd kestavad kuni 2015. aasta suve alguseni, kuid remondiga samal ajal liikleb laev Tallinn-Helsingi liinil.

Delta ja Starbucks lendavad

Delta Airlines pakub alates käesolevast kuust oma lennukite pardal ­Starbucksi kohvikutes röstitud oa kohvi. USA kohvikuketil on Deltaga pikaajaline koostööleping, mille raames serveeritakse Pike Place Roastedi kohvi – ja erisoovi korral ka Via Ready Brew Italian Roasti kofeiinivaba sorti kuuma jooki – iga päev ligi viiel tuhandel Delta ja Delta Connectioni opereeritud lennul.