Poliitilised pinged Venemaa ja Ukraina vahel kahjustavad lennufirma Aeroflot rahalist seisu. Esimese poolaasta 1,9 miljardi rublasest kahjumist ei päästnud ka veebruaris aset leidnud Sotši olümpiamängud, mille käigus firma kena lisakopika teenis; teise poolaasta näitajad on seoses Euroopa majandussanktsioonidega ilmselt veelgi kurvemad. 
Väärib märkimist, et kriisi kiuste jätkavad Aeroflot ja Ukraine International Airlines Moskva ja Kiievi vahel tiheda lennuühenduse pakkumist. Ka on Aeroflot neil päevil käinud välja 160 000 dollari suuruse auhinna turundusgeeniusele, kes tuleb välja parima Aerofloti pardale meelitava slogan'iga.

Che figata! Itaalia hotellid pakuvad halva-ilma-soodustusi

Kesk- ja Põhja-Itaaliat sel suvel vaevanud tavalisest jahedamad ja paduvihmasemad ilmad on sundinud sealseid hotellipidajaid hindu alla laskma. Veneetsias pakutakse 1 euro eest klientidele lisakindlustust halbade ilmade puhuks: kui reserveeritud kuupäevadel sajab maha rohkem kui 3 millimeetrit vihma, on tuba tasuta, vahendab ajaleht La Stampa. Toscanas ja Umbrias kukuvad majutushinnad vihmaperioodidel keskmiselt 10-20 protsenti.

New Yorgis avatakse Friends-Cafe.

Populaarse telesarja ''Sõbrad'' 20 aasta juubeli puhul saavad saate fännid sel sügisel New Yorki külastades kuulsas Central Perki kohvikus aega parajaks teha. Hitt-seriaalis kasutatud kohvipoe stiilis ülesehitatud koht peaks avatama 17. septembril SoHo linnaosas, aadressiga Lafayette Street 199. Esimesel lahtiolekukuul on lubanud kohvikusse üllatusvisiite teha mitmed sarjas osalenud staarid.

Berliinis tähistatakse taasühinemispüha

Sakslaste olulisim riigipüha Tag der Deutschen Einheit 3. oktoobril peetakse selgi aastal suurejoonelise festivali ja rahvapeoga Brandenburgi väravate naabrusse ning endise Berliini müüri peamiste sõlmpunktide juurde on oodatud nii lapsed kui eakamad kodanikud ja muidugi tuhanded uudishimulikud turistid. Lavadele tatsavad Saksa bändimeeste ja rahvatantsijate jalad ning Straße des 17. Junile ja Parizer Platzile kerkinud sadadest putkadest saab nii karriõlut kui vorsti ja suveniire. Endine SDV ühines tollase Lääne-Saksamaaga 3. oktoobril 1990.

BA ja Iberia: osta endale mõtlemisaega

British Airways ja Iberia lansseerisid oma kodulehtedel uue teenuse: garanteeritud hinnaga pileti broneerinud reisijad saavad 72 tundi mõtlemisaega, enne kui peavad pileti ametlikult välja ostma, kirjutab The Business Traveller. Teenustasu on 5 eurot/naela inimese pealt lähi- ja keskmise pikkusega lendude ning 10 naela/eurot pikamaareiside puhul. Kui pilet kolme päeva jooksul lunastatakse, saab klient deposiidi tagasi. Teenus kehtib kuni 21 päeva enne reisi algust, kuid ei laiene reisidele sellistesse „keeruliste tulumaksualaste iseärasustega"' sihtkohtadesse nagu  Buenos Aires, Delhi, Mumbai, Lagos, Freetown ja mitmed Kariibi mere saared.

Reisidiilid  

MALAYSIA AIRLINES: promohinnad Singapurist Manilasse, Siem Reapi, Saigoni ja Phuketisse alates 3 eurost ja Perthi alates 22 eurost ostmiseks kuni 3. septembrini ja reisimiseks kuni 15. jaanuarini. Sõltuvalt broneeringukanalist algab edasi-tagasi lennuhind Kuala Lumpuri kaudu koos maksudega 30 eurost Aasia sihtkohtade ja 100 eurost Lääne-Austraalia puhul. malaysiaairlines.com

SAUDIA: edasi-tagasi lennud Genfist Singapuri alates 338 eurost või Jakartasse alates 299 eurost novembris ja detsembris. budgetair.co.uk

VIRGIN ATLANTIC: Helsingi-Barbados-Manchester open jaw lennud uue aasta jaanuaris alates 363 eurost. ebookers.fi