From: leon Glikman [Leon.Glikman@ee.blslawfrrm.com] 
Sent: Wedrtesdav, Juh/02.201412:36 PM
То:
Subject: mõtteid seoses maadevahetusega

lp. kolleegid
Riigikohtu otsuse "pärliks" on kontseptsioon, et tõepoolest toob iga rikkumine kaasa jälitustegevuse loendite lubatavuse ja pole vaidlust, et jälitustegevust lubavad madrused olid puudulikud, ent nad olid Ikkagi olemas (III???), mistõttu antud asjas siiski kasutatavad. Suurepärastes eriarvamustes on ridade vahel viidatud ka jälitustegevuse osas õigusriiktusele sülitamisele õigusemõistmisele vastavalt .rahva tahtele".

Arvestades Riigikohtu seisukohti ja heakskiidetud tõendamisstsndardeid on kriminaalasjade ajamine muutunud mõttetuks. Kahjuks on algfaasis samasugune trend ka haldusasjades va loomulikult, kui advokaat ei esinda avalikku võimu.

Mina ei пае praegusel allakaiguperioodil efektiivseid siseriiklikke võimalusi põhlseaduslikkuse tagamiseks. EIK kuulab vald marginaalset osa kriminaalasjadest, mis pole lahendus. CCBF ülesanne pole õlgusrilklus laiemalt. Tõstatasin advokatuuri põhiseaduskomlsjonl ees mõttearenduse, et võib-olla vääriks kaalumist siinsetele õiguskaitseorganitele ja kriminaalkohtutele mõtlemisaine andmiseks ning rahvusvahelise tähelepanu tõmbamiseks kriminaalasjades advokaatide streigi väljakuulutamine? Loomulikult on see uitmõte toores ja selle Õiguslik ja poliitiline lubatavus vajaksid põhjalikku analüüsi. Samuti tuleks väljaselgitada enamiku kriminaalasju ajavate advokaatide seisukoht. Rahvusvahelise praktika kohaselt on advokaadid streikinud peaasjalikult liigmadalate riiklike kaitsetasude tõttu. Streik põhiõiguste kaitseks ja EIÕK Eestis kehtimapaneku huvides on tunduvalt üllam eesmärk. Arvan, et advokatuuri ülesanne on teha kõik eskaleeruva seadusetuse pidurdamiseks. Mida Te arvate, kas on täiesti Idiootlik mõte või tasuks edasi analüüsida? Ma loobun ise heameelega kriminaalasjade ajamisest [otsus sisuliselt tehtud), ent seadusetus ja hirmufoon, et igaüht võidakse tõendite ja õiguslike alusteta kurjategijaks tembeldada jääb pusima. Kui Eesti võitles iseseisvuse eest, lubati õigusriiki ja ei osanud selliseid jubedaid arenguid küll prognoosida.

Parimat, 

Leon

Leon Glikman
Vandeadvokaat / Attorney at Law, Partner