Jürgen Ligi, rahvasaadik: Soovitan vaestel end natuke rikkamaks mõelda. Iga kord, kui vaestel on internetiarve maksmisega raskuseid, soovitan neil mõelda sellele, et iga kord, kui Aafrikas tahab üks laps internetti kasutada, peab teine laps väntama ratta peal arvutile elektri tootmiseks ja kolmas laps väntama ratta peal interneti tekitamiseks.

Urve Tiidus, kultuuriminister: Vaesed võiksid käia Indias, et seal kogeda vaimset ümbersündi. Vaimse ümbersünni järel nad mõistavad, et tõelised väärtused pole need, mida rooste rikub ja koi sööb. Igaks juhuks kordan üle, et ei kultuuriministeerium ega kulka reisiks raha anda ei saa ehk piletid tuleb endal osta. Peale piletite ostmist jääb keskmisel vaesel alles vaid nii vähe raha, et prioriteete ümber kujundama sundiv vaimne ümbersünd muutub täiesti hädavajalikks.

Kalle Palling, peaministri sõber: Ma ei saa aru, et kui neile vaestele vaesus ei meeldi, siis miks nad rikkaks ei hakka?

Keit Pentus-Rosimannus, välisminister: Omavalitsuste sotsiaaltöötajad võiksid koguda poodidest infot allahindluste kohta, et seda infot hädasolijatega jagada.

Kristen Michal, riigikogulane: Vaga eluviis kristliku kiriku õpetuste järgi on see, mida vaestele on vaja. Vaesed peaksid meeles pidama, et rikka saamine paradiisi on sama tõenäoline nagu kaameli minek läbi nõelasilma, vaesed saavad aga paradiisi siuhti nagu Partsi porgandiga Tallinnast Tartusse.

Urmas Klaas, Tartu linnapea: Vaesuse vastu võitlemiseks tuleb kõik vaesed saata Tartust Tallinna Savisaare hoole alla. Meil Tartus lõppes juba edukas pilootprojekt, mille käigus saatsime Tartust Tallinna kõik kodutud. Järgnevalt saadame me pealinna kõik vaesed, kes saavad kuus kätte alla 400 euro.

Eerik-Niiles Kross, piraat: Inimesed peaksid paremini majandama õppima. Kui pole raha saia jaoks, siis ostku kooki.

Imre Sooäär, riigikogulane: Vaesed võiksid rohkem lugeda prantsuse moodsaid filosoofe. Sealt saaksid nad teada, et kõik on suhteline, kaasa arvatud vaesus ja rikkus.

Meelis Atonen, kullakaupmees: Vaesust pole tegelikult olemas. Juttu vaesusest räägivad vaid sotsid, et oma kätt sügavamale meie tasku pista.