Evelini raamatust saame teada, et kui Evelin abikaasaga Kadrioru lossi jõudis, oli Toomas Sildam seal juba võimu enda kätte võtnud. Sildam kirjutas presidendi kõnesid, luges presidendi meile ja magas vajadusel ka presidendi kõrval Evelini koha peal.

Evelini palvete peale koht vabastada Sildam vaid naeris. Pahane Evelin proovis Sildamit voodist välja veeretada, aga Sildam on nii kõhukas mees, et see osutus liiga raskeks, sest kaaluerinevus Evelini ja Sildami vahel oli suur.

Evelin proovis olukorda lahendada sumomeeste kombel ka oma kehakaalu kasvatades, aga sellest tuli vaid palju avalikku naljategemist Evelini üle, sellal kui Sildam pikutas ikka seal, kus ise tahtis.

Pärast esialgset aeglast starti hakkas Evelin tegelema eneseteostusega. Kuna Mulgimaal turismi­äri ajamine ebaõnnestus, sest tema mees valiti keset äriplaani elluviimist ootamatult presidendiks, siis tekkis Evelinil mõte hakata Kadri­oru lossis turiste võõrustama.

“Kadrioru loss on vana väärikas maja ilusas pargis, sellest saaks korraliku viietärnihotelli, kui ebavajalikud inimesed kantseleist kuhugi äärelinna saata ja neist vabaks jäänud ruumid turistidele välja üürida,” rääkis ta oma abikaasale.

Evelini toetamise asemel läks tema abikaasa aga jälle Sildami juurde ja sellega oli see plaan ka lõppenud.

Mõned aastad hiljem, kui maailmas kujunes populaarseks teenuseks oma vaba kinnisvara väljaüürimine Airbnb keskkonna kaudu, tegi Evelin veel ühe katse enese teostamiseks majutusäris.

Ta vaatas lossis ringi ja leidis, et Sildami kabinetis on ruumi palju. Ta paigutas sinna mõned välivoodid, turistid hakkasid käima ja äri edenes.

Ühel hommikul avastas aga Sildam oma kabinetist kolm hispaania seljakotituristi, kes parasjagu priimusel omale teed keetsid. Sildam palus turistidel viisakalt lahkuda, aga kahjuks ei jätkunud tal sellist härrasmehelikkust enam Evelini jaoks. Jällegi ei saanud Evelin oma abikaasalt mingit toetust.

Evelini muserdas, et tema abikaasa tegeles hoolega vaid isikliku eneseteostusega Twitteris säutsudes, tundmata Evelini mõtete vastu mingit huvi. Järgnes allakäiguperiood ja must masendus – Evelin hakkas sõitma rulluiskudel ja küpsetama leiba.

Väikeseks rõõmuhetkeks oli Evelinile, et rahvas armastas teda ta abikaasast rohkem. Rahvale millegi tagasi andmiseks hakkas ta kirjutama raamatuid, näiteks valmis tal omanimeline kokaraamat, kus ta õpetas eesti naisi tegema kurgist, tomatist ja tillist värsket salatit.

Raamatu lõpus vahelduvad nukrad kirjeldused abielulahutusest veel noore naise rõõmsamate unistustega tulevikust, kus on kaneelilõhnalised saiad, kardina vahelt sissepaistev kevadpäike ja suurepärase lõikega heledad kleidid.