5. Valitsus kiitis heaks seaduseelnõu, mis püüab ohjata kiirlaenuäri. 
Eelnõu keelab ära kiirlaenu reklaamid televisioonis. Tulemas on veel eelnõu, millega tahetakse sätestada piirid kiirlaenu võlgade sissenõudmisele, kirjade hindadele, mis saadetakse võlgnikele ja ka kogukuludele, mis kulub võlgade sissenõudmisele.

4. Eestis käivitatud ettevõtte Transferwise, mis aitab inimestel ilma pankade suurte vahendustasudeta valuutat vahetada, väärtuseks hinnatakse 1 miljard dollarit. Ettevõtte käivitajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmanni võiksid olla Eesti  ettevõtjate edetabelis jõukuselt potentsiaalselt kuskil esikolmiku piirimail.

3. Reformierakond tähistas 20. sünnipäeva.

2. Valitsus kiitis heaks keskkonnatasude tõusukava järgmiseks kümneks aastaks. 
Kava järgi kasvab iga kaevandatava maavara keskkonnatasu sõltuvalt tüübist 3-6% aastas.

1. Eesti suurim börsifirma Tallink vahetab juhti.
Ettevõtte kauaaegne legendaarne juht, ettevõtte ülesehitaja, Enn Pant lahkub tegevjuhi kohalt ja asub juhtima Tallinki nõukogu. Tema asemel saab tegevjuhiks senine finantsjuht Janek Stalmeister.

Edetabeli koostasid "Olukorrast riigis" saatejuhid Kalle Muuli ja Allar Tankler



Vene internetis käib suuremat sorti kära Donetski kohal alla tulistatud Malaisia reisilennuki pärast.
Riigitelevisiooni Esimesel kanalil näitas teenekas propagandist (endine ajakirjanik) Mihhail Leontjev fotot, mis olevat saadud anonüümselt allikalt (kelleltki ameerika insenerilt?), mis justkui näitab seda, et reisilennuki tulistas alla Ukraina õhujõudude hävitaja.
Väidetakse seda, et tegemist on mitte lihtsalt oskamatu vaid ka äärmiselt jultunud võltsinguga. Fotoshopiga, mille kokkupanekul on kasutatud Jandexis olevaid materjale.
Leontjev muuseas sõimas selles fotos kahtlejaid sõnaga "skotõ" (elajad, kariloomad), ja seda raadiojaama Ehho Moskvõ otse-eetris.
Skandaalne "tõestusmaterjal" ilmus vahetult enne seda, kui Putin läks Austraaliase G-20 kohtumisele.
Ilmselt oli see Leontjevi n-ö abi oma presidendile. Või pagan seda teab. Selliseid asju näidatakse soliidsusele pretendeerivas üleriigilises telekanalis.
Loe lähemalt

Saksa ajakiri Spiegel püüab anda ülevaate G-20 kohtumisel aset leidnud kantsler Merkeli ja president Putini neljatunnisest vestlusest, mille esimene osa oli jutuajamine omavahel, ilma tunnistajateta.
Austraalia tippkohtumise üheks müsteeriumiks oli USA presidendi ja tema Vene kolleegi omavahelised suhted, stopperiga oli mõõdetud nende omavaheliste vestluste napid minutid, joonlauaga mõõdetud distants, mida liidrid teineteist kohates pidasid.
Putin oli kohtumisel paaria. Vaid Merkel on läänepoolse maailmas neid juhtpoliitikuid, kes Kremli peremehega suudab kontakti hoida.
Mida kantsler talt kuulis, seda pole veel avalikustatud.
Loe lähemalt

Lohutusena sellele ärevakstegevale ebamäärasusele pakutakse aga nunnusid pilte, kus G-20le saabunud maailma liidrid poseerivad koaladega.
Vaata lähemalt

Uudiseid ajalooteaduse rindelt. Türgi president Erdogan teatas kõnes Lõuna-Ameerika muslimite esindajatele, et islamiusku meresõitjad avastasid Ameerika kolm sajandit enne Kolumbust.
Loe lähemalt
Jääme ootama, kas muistsete viikingite järglased tänases Skandinaavias annavad väärika vastulöögi. Või toimub Uue Maailma järjekordne jagamine: teie avastasite Põhja-Ameerika ja meie avastasime Lõuna-Ameerika. Näib nii, et on algamas "lingvistiliste metsade" ülemaailmne konkurents. :)

Lõpuks külmavärinaid tekitav uudis Donetski ja Luganski nn. vabariikidest.
Ukraina president Porošenko on allkirjastanud käsu evakueerida kõne all olevatest piirkondadest nädala jooksul kõik ametnikud, kes on keskvõimu palgal. See tähendab kogu sotsiaalhoolekande kokkuvarisemist, tõenäoliselt haridusastutuste töö lakkamamist, veel olemasoleva politsei likvideerimist, jne.
Kas see tähendab seda, et konflikt muundub sõjalisest vastasseisust majanduslik-sotsiaalseks?
Selge on see, et saatku Venemaa sinna piirkonda oma sõjatehnikat palju tahab, pensione, sotsiaaltoetusi ja palkasid sellega ei asenda.
Kusjuures winter is coming.
Loe lähemalt