2. Ka kummaline soov kiirendada erinevate ainete keelustamist oli pühapäevaks maha tõmmatud, kuid teisipäevaks uuesti lisatud. 


3. Kõige põhimõttelisema muutusena oli pärast reedet pühapäevaks saanud konkreetse kuju IRLi nn munade küsimus ehk siis madalapalgaliste täiendava maksuvabastuse lubadus.


4. Aga mitte ainult rahalubadused ei ole olulised - olulised on ka sõnad, ja nende järjekord. Koalitsioon tahtis anda selge signaali, et nad prioritiseerivad julgeolekut. Või vähemalt asetavad ta kolmandale kohale, viimase asemel.


5. Pärast pühapäeva märkas tähelepanelik kolmikliit, et oli unustanud koalitsiooni eesmärkides mainida majanduskasvu edendamist, ja lisas ka selle loetellu.


6. Palju segadust tekitasid ka puudega, vabandust puuetega, vabandust erivajadustega inimesed



7. Pühapäevasest versioonist otsustati nädala alguses ära koristada lubadus, et Eesti Euroopa Liidu eesistumine 2018. aastal saab läbi viidud hiilgavalt. Ei maksa ootusi liiga kõrgeks ajada, siis on lihtsam positiivselt üllatada.


8. Keegi otsustas Faro muinsuskaitse konventsiooniga liitumise lubaduse juurde lisada viite ka Istanbuli konventsiooniga liitumisele. Hoolimata sellest, et Istanbuli konventsioon on üldiselt tuntud kui naistevastase vägivallaga võitlemist käsitleva konventsioonina ja ei pruugi otseselt haakuda kultuurimälestiste peatüki üldise fookusega - vähemalt on lubadus kirjas.


9. Tõenäoliselt otsustati eemaldada viide muutunud geopoliitilisele olukorrale... muutunud geopoliitilise olukorra tõttu, kui kellelgi just paremat ettekäänet ei tekkinud.


10. Vältimaks ohtu, et koalitsioonileping saab liiga konkreetne, võeti veel viimasel hetkel välja kõik numbrid peale lepingupunktide järjekorranumbrite.


11. Ja et IRL ei hakkaks viimasel hetkel nõudma lepingusse sisse ka mõne endaga seotud teatri konkreetset nimetamist, kadusid sealt viited ka Reformi ja sotside lemmiklastele.


12. Mäletate skandaali 7 aastat tagasi, kui tuli välja, et näitlejad käivad kulka rahade eest eksootilistes maades reisimas? Seda uus koalitsioon küll korrata ei tahaks, võttes ettenägelikult välismaal „elamise" lepingust välja - ainult tööd võib teha.


13. Vältimaks Urmas Sutropi kriitikat, et keegi julgeb eesti keelele käe külge panna, otsustati viimasel hetkel seda arendamise asemel pigem väärtustada.


14. Lahked poliitikud leidsid nädala alguses pingelisse koalitsioonilepingusse ruumi veel ka Gruusiale ja Moldovale - kahjuks ülejäänud idapartnerluse programmi riigid nagu Armeenia ja Valgevene enam ei mahtunud, tähemärkide piirarv sai täis.


15. Lõpetuseks - „ega me midagi ei unustanud?"  „Kodanikuühiskond!" Lisatud samuti esmaspäeval-teisipäeval.