Bioatlas (2014)

käive 407 000 eurot

kasum 20 000 eurot

töötajate arv 3

Kask selgitab, et tegu pole väga unikaalsete toodetega ning äriedu sõltub müügimahust. Sel aastal ootab ettevõte kuni 450 000eurost käivet.
Sama palju kui on maailmas reagen-tide kasutajaid, on ka nende tootjaid. Nii tuleb eristuda stabiilse kvaliteedi (mida ei suutvat garanteerida näiteks konkurendid Hiinast) ning paindlikkusega (mis on Eesti firmade põhiline edutegur): erinevalt paljudest konkurentidest vastatakse kliendi kirjale 24 tunni, mitte kahe nädala jooksul. Kask teab, et tuleb klientide eest hoolt kanda, sest kui nad kord juba on harjunud ühelt firmalt ostma, siis on neil ebamugav tarnijat vahetada.
'Maailmaturg on kümnetes miljonites, aga konkurente on ka väga palju. Meil
tuleb kogu aeg hoida muskel pingul ja jälgida, kuhu tüürime," ütleb Kask.
Bioatlas on suutnud eristuda muu hulgas toodete pakendamisega: neid müüakse eri kaubamärkide alt ning pakituna mitme kaupa komplekti nagu šoko-laadikompvekid assortiikarbis. Just sellised komplektid võimaldavad küsida kõrgemat hinda ja teenida rohkem kasumit.
Tartust jõuavad reagendid ja värvid väikestes tuubides ja purgikestes igale poole maailma, aga 80 protsendi ulatuses siiski Saksamaale.
Kui seni on Bioatlas toodangut valmistanud renditud laborites, siis hetkel ehitatakse Tartu Teadusparki oma laborit.
Ja võib lahjat reagenti võtta, et Bio-atlas ei jää terava ärivaistuga bioloogi Indrek Kase viimaseks ettevõtmiseks.