„Bonnieri preemia võitnud lugu on ehe näide moodsatel andmetöötlustehnoloogiatel põhinevast uurivast ajakirjandusest ja Ekspress on uhke, et oleme selles vallas esirinnas,” ütles Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler. „On omamoodi sümboolne, et samal aastal, mil tänu Edward Snowdenile saime parema aimuse, kui palju riiklikud struktuurid meie kohta andmeid töötlevad, näitas ajakirjandus, et suudab omakorda riigi juhtiva erakonna tegevuse kohta efektiivselt infot koguda ja andmemassiividest tähtsaid avastusi teha.”

Bonnieri preemia teised nominendid olid Kärt Anvelt dopinguarsti looga Eesti Päevalehes ja Koit Brinkmann Savisaare Šveitsi vara looga Äripäevas.

Žüriisse kuulusid EALLi tegevjuht Mart Raudsaar, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja asetäitja Merit Kopli, Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler.

Bonnieri preemia auhind anti üle 20. veebruaril Rootsi saatkonnas toimunud pidulikul vastuvõtul.

Rootsi perekonnale Bonnier kuuluva meediakontserni ja ajalehe Äripäev asutatud uuriva ajakirjanduse auhinda, Bonnieri preemiat, antakse välja alates 1996. aastast. Eesti Ekspress on üheksateistkümnendat korda välja antavat auhinda võitnud kokku seitsmel aastal. Varasematel aastatel on Eesti Ekspressis ilmunud lugude eest Bonnieri preemia pälvinud Tarmo Vahter, Krister Kivi & Janar Filippov, Sulev Vedler, Birgit Püve ja Mihkel Kärmas.