5. Kaitsepolitsei pole eksimatu
Riigikohus ei võtnud menetlusse Kaitsepolitsei kaebust, milles amet soovis Tallinna ringkonnakohtu otsuse tühistamist - otsus kohustas kapot kustutama või katma kinni aastaraamatus Yana Toomi kohta käivad laused. Rõõm on näha, et kellelgi on võim ka Kaitsepolitsei üle - mitte et sõltumatu kohtupidamise olemasolu demokraatlikus riigis meid kuidagi üllatama peaks muidugi.
Loe lähemalt

4. Ansip läbis kuulamise
Sel nädalal oli Eesti volinikukandidaat Andrus Ansip Euroopa Parlamendi ees "kuulamisel", mille ta kõigi hinnangute järgi läbis suurepäraselt (erinevalt paarist teisest, kes koju saadeti).
Loe lähemalt 

3. Keskerakonnale on kombeks üks juht korraga
Tänasel juhatuse koosolekul otsustas Keskerakond, et erakonna peaministrikandidaat on Edgar Savisaar, kuigi Jüri Ratas oli esitanud kandidaadiks Kadri Simsoni, keda toetasid teiste hulgas ka Stalnuhhin, Korb, Eesmaa jt. Kui Ratas ja Simson ka nüüd erakonda ei vaheta, viitab see ilmselt lihtsalt võrdväärsete pakkumiste puudumisele teiste erakondade ringkondade tippudes.
Loe lähemalt

2. Oranžis õnnestub Eestis sissesulanduda ainult sügisel
Valitsus otsustas vastu võtta ühe kinnipeetava Guantanamost, keda pole milleski süüdi mõistetud ja kes peaks sellega seoses juba ammu vabaduses olema, aga keda pole olnud kuhugi turvaliselt võimalik vabaks lasta. Loodetavasti Eesti selle kohana end õigustab ja see on väike samm edasi Guantanamo likvideerimisele.
Loe lähemalt

1. "See" otsus
Neljapäeval võttis parlament häältega 40-38 vastu kooseluseaduse, mis jõustub 2016 jaanuaris ja mille rakendamiseks on vaja vahepeal veel võtta vastu rida rakendusseadusi, millest osa nõuab ka 51 häält. Kuid vaevalt nende vastuvõtmine nende tehnilise iseloomu tõttu enam selliseid kirgi tekitab, põhimõtteline otsus on tehtud. Esialgu paistab küll, et taevas on pilves, aga midagi muud hullu pole juhtunud, ainult, et mõned on ametlikult teatanud oma kooselu-kihlusest.
Loe lähemalt

RUBLA RASKUSTES

Viru hotell teatas, et uusaastavahetusel pole oodata Vene turistide tulva nagu varasematel aastatel. Läänes käimine on venelastele raskemaks muutunud, sest rubla kurss kukub. Rubla väärtus on aasta algusest saadik kahanenud euro suhtes 11 protsendi võrra (USA dollari suhtes koguni 18 protsenti) ja jõudis reedel kõigi aegade madalamale tasemele. Vene keskpank kulutas sel nädalal rubla kurssi toetamiseks miljardeid dollareid ja peab tõenäoliselt samamoodi jätkama. Lisaks mõjutavad idanaabri majandust lääneriikide kehtestatud sanktsioonid ja nafta hinna järsk kukkumine 90 dollari juurde barreli kohta, mis on viimase nelja aasta madalaim tase. Jõukamad venelased ostavad kokku sulavaluutat.
Loe lähemalt

PREMIA LOOBUS PREMIAST

Premia Foodsi aktsia hind Tallinna börsil kasvas nädalaga kümnendiku võrra pärast seda, kui firma teatas, et müüb poole oma äritegevusest 27 miljoni euroga, mis ületas tema 25 miljoni euro suuruse turuväärtuse.
Premia Foodsi jäätise (selle järgi eestlased teda peamiselt tunnevad) ja külmutatud kaupade bisnise ostab Ukraina piimandusettevõtja Andrei Beshmelnitski. Eesti ettevõte jätkab tegutsemist kalatoodete alal ja peab tehingu tulemusel muutma nime. Firma nõukogu pakkus uueks nimeks PRFoods.
Loe lähemalt 

VÄHETUNTUD VÕITJA

EAS kuulutas suurejoonelisel galaõhtul aasta ettevõtjaks tillukese, mullu alla kolme miljoni euro suurust müügitulu näidanud osaühingu Top Marine. Palju õnne! Andry Prodelile kuuluv Top Marine toodab Rakvere külje all ujuvkaisid. Kuna tegemist ei ole laiatarbekaubaga, ei pea ettevõte end ka end laialt reklaamima.
Loe lähemalt

HIINLASED OSTSID NY ÜHE SÜMBOOLI

Hiina kindlustusfirma ostis maailma ühe kuulsaima hotelli, New Yorgis Manhattani saarel asuva 47korruselise Waldorf Astoria. Hiinlased maksid enam kui 1400 ruumiga juugendstiilis maja eest ligi kaks miljardit dollarit ehk 1,4 miljonit dollarit iga numbritoa kohta.
Hotelli ootab ees renoveerimine, kusjuures kõlakate kohaselt ehitatakse osa ruumidest ümber luksuskorteriteks. Ka avamise ajal 1931. aastal oli majas eraldi sissepääsuga sada sviiti, millest kolmandik olid erakorterid.
Kõnealune maja on nn uus hoone, algne Waldorf-Astoria asus krundil, kus praegu kõrgub Empire State Building.
Loe lähemalt

APPLE´I KELL HÄDAS

Palju räägitud-kauaoodatud nutikell Apple Watch võib müügile jõudmisega hilineda, sest nn safiirklaasist ekraanide valmistaja GT Advanced Technologies esitas salapärastel asjaoludel pankrotikaitse avalduse. Viimase viie päevaga kukkus firma turuväärtus 93 protsenti.
Loe lähemalt

Kevadel käis Venemaa president Putin Amuurimaal tiigreid päästmas. Üks tema hoolealuseid, loom nimega Kuzja, on nüüd liikunud Hiina RV territooriumile. Tiigrit sundis "ebapatriootlikule" teole toidupuudus. Sündmus leidis rahvusvahelist kajastust. Amuuri tiigrid on haruldased loomad, aga seekord põhjustas tähelepanu siiski Putini seotus Kuzjaga. Kõik, mida Vene president puudutab, muutub otsemaid "kullaks."
Loe lähemalt

Sooneutraalne kooseluseadus põhjustas Eestis reaktsioone, mida võiks nimetada vihkamiskõnedeks.
USA-s on avalikuks tulnud, et president Clintoni ajal, kui arutleti end avalikult homoks tunnistanud inimeste võimalust teenida Ühendriikide armees, kõlas seal veelgi äärmuslikumaid hinnanguid. Merejalaväe juhataja suust konkreetselt. Tõsi küll, seal jäi see kõik Clintoni nõupidamisruumi seinte vahele. Ent siiski, tulla ideele võrrelda geisid natsidega..., see on ikka klass omaette
Loe lähemalt

Saksamaal jätkub skandaal kaitseministeeriumi ümber. Hiljuti selgus, et Bundeswehr on vaid osaliselt võitlusvõimeline, sest paljud relvasüsteemid ei ole töökorras. Nüüd on sellele teatele lisandunud aruanne, mille kohaselt on üheksa suurt ümberrelvastumisprogrammi ajagraafikust maas 2,5-10 aastat, lisaks on need ka miljardite eurode võrra kallimaks osutunud.
Loe lähemalt

Minskis toimunud SRÜ riigijuhtide tippkohtumisel juhtus intsident. Venemaa president ja Moldaavia president läksid omavahel vaidlema ja seda nii ägedalt, et juhtumit jälginud ajakirjanikud uskusid mingi hetk, et toimub füüsiline kontakt. Moldaavlane pidi kuulma etteheiteid selle eest, et tema riik on allkirjastanud assotsiatsioonileppe EL-ga.
Ukraina presidenti polnud üldse kohale tulnud, mille eest teda kritiseeriti ägedasti.
SRÜ olemasolu mõte on kadumas?
Loe lähemalt