1. Igal eestlasel on oma perearst. Samaaegselt ravib ta ja jälgib kõigi pereliikmete tervist. Ma pean seda õigeks ja väga mugavaks, sest nii saab hinnata konkreetse pere pärilike haiguste esinemisvõimalust.
    Arsti juures ei kanna patsient kaasas paberit haiguslooga. Kõik haigused ja diagnoosid kirjutatakse üles spetsiaalsesse meditsiinilisse virtuaalkaarti. Sinna kirjutatakse ka näiteks retsept. Apreegis annad oma ID- kaardi, apteeker loeb, mis vajalikke ravimeid on kirjutatud ja väljastab need patsiendile.
    Iga eestlane võib keelata juurdepääsu oma virtuaalkaardile. Kui inimene ei keela, on andmed kättesaadav ad kõikidele litsentsiga arstidele ja kliinikutele, sealhulgas ka erinevate uuringute läbiviimiseks. Samas näeb kodanik, mis arsti poolt, millal ja mis andmeid on vaadatud. Juhul kui tekiva kahtlused (näiteks kodanik märkas, et tema meditsiiilist kaarti vaatas tundmatu arst), on eestlasel õigus tema peale kaevata ja juurdluse tagajärjel võib arst kaotada litsentsi.
  2. Eesti ametnikega on lihtne suhelda: nad on kodanike jaoks avameelsed ja teavad selgelt enda teenindajarolli. Seejuures, vältimaks negatiivseid ilminguid, on Eesti ametniku keskmine palj veidi kõrgem riigi keskmisest kuupalgast.
  3. Eesti ametnikud on täiesti avatud igasugustele mõistlikele ideedele nii enda kodanike kui välismaalaste poolt.Nendega suheldes üllatas meeldivalt, et mõned mõtted võimaliku kaubanduskoostöö suurendamisest Aserbaidžaani ja Eesti vahel võeti kohe kasutusele. 
  4. Digipildi armastajatele. 25% eestlaste jaoks on internetitelevisioon asendanud tavalise TV. Numbrid aina kasvavad.
  5. Eestlased ei pea lahedaid telefone ja erilisi telefoninumbreid enda kinnisideeks. Telefoninumber kindla kõneminutute arvuga, sms-i ja internetiga võib maksma minna alla 1 euro. Suhteliselt tänapäevased telefonid on kättesaadavad 15 euroga koos telefoninumbri ja väikese kõneajaga.
  6. Eesti televisioon on oma algusaastatest välja andnud ligi sada riiklikku filmi. Balti kino- ja meediakool praegusel ajahetkel digitaliseerib kõik need filmid, mis läitulevikus esimese asjana laetakse kooliõpilaste nutiseadmetesse.
  7. Balti suurima IT-firma Nortal juhid tunnistasid, et Eesti tegi IT vallas palju vigu, milleta oleks areng võimatu. Mitte karta katsetada ja julgus teha vigu - see on tee edu suunas. Neil oli meeldiv kuulda, et Aserbaidžaan on ehitanud õigele pinnale e-valitsuse ja e-teeninduse, luues teenuse ASAN.
  8. Eesti politsei töötab väga selgelt. Tei ei pruugi ühtegi politseiautot teel näha, kuid sellegipoolest võidakse teid andmebaasist kontrollida, tuvastades teid numbrimärgi järgi. Meile räägiti jutt inimesest, keda peatati otse hoovist väljasõidul. Lähedal olevad politseinikud sisestasid autonumbri andmebaasi ja said infomatsiooni autoomaniku, tehnilise ülevaatuse, kindlustuse jne. kohta. Selgus, et autoomanik tähistas eelmisel päeval oma sünnipäeva. Peeti tõenäoliseks, et ta võib olla roolis alko järelnähtudega. Politsei palus koheselt sooritada alkotest, peale mida lubati edasi sõita.
    1990-ndatel oli Eesti politsei vastu usaldus 18-20%, tänasel päeval aga 85%. Numbrid, millest meie võime ainult unistada.
    Eesti politsei eesmärk ei ole ainult karistada oma kodanikke. Nad eelistavad aidata, selgitada ning head nõu anda.
  9. Üleüldiselt, ausus on see omadus, mis eestlaste puhul meelde jääb. Nad räägivad isegi neid asju, mida mõni teine jätaks rääkimata. Meie olukorras oli näiteks erakordne taksojuhtide käitumine, kes ise manitsevad turiste ettevaatlikkusele libataksode eest.
  10. Eestlased teavad, et sõna maksab, ei räägi mõttetusi ja üritavad mitte valada oma negatiivseid emotsioone teiste peale. Nõustuge, et need omadused tasuks ka meil üle võtta. Siit tulenevad ka stereotüübid. Külmus ja seesama eestlaslik "pidurlikkus" - ei vasta absoluutselt tõele tänapäeva eestlaste puhul. 
  11. Eestis saavad kohtunikud igal kuul neli keskmist palka. Kohtunik, keda kahtlustatakse korruptsioonis või kallutatud otsustes, eemaldatakse kohtuistungilt. Kui kohtunik (või mõni muu ametnik) on süüdi, siis teda ähvardab vanglakaristus, peale mida ei ole enam võimalik riigiasutustes töötada või mujal karjääri teha.

/.../
P.S. Eelnevalt valmistatud programm viidi meie visiidi vastuvõtjate poolt korralikult täide. Märkimisväärselt oli ainus ärajäänud kohtumine praeguseks juba endise Eesti parlamendisaadiku, etnilise aseri Eldar Efendijeviga.