Ilona Andreychkova (35) hoiab süles kümne kuu vanust Varvarat. Ümarate põskedega beebi naerab laialt, kaks hambakest välguvad suus. "Ei ole ju haige näoga?"

Varvara Kotšerina on tõesti armas tüdruk. Kui fotograaf teda pildistab, siis kilkab laps ja volksutab oma ilusaid silmi nagu teades, kui kallis ta oma vanematele on. Ja mitte ainult. 

Ene Ergma tunnistab, et Varvara on "ainuke, kelle pärast ta oma võimu ja ametipositsiooni ära kasutas".

See juhtus üle poole aasta tagasi, kui Ergma oli veel Riigikogu esimees. Tema avarasse kabinetti astus silmanähtavalt muserdatuna Varvara isa Vadim. Tookord oli kahekuune Varvara väga raskelt haige. Nahk oli üleni kollane, silmamunad kollased, väljaheide limane ja valge ning kõht suur, nagu oleks laps õhupalli alla neelanud. Kindlat diagnoosi veel polnud, kuid oli oht, et laps vajab uut maksa. 

Ergma kuulis lugu, mille küünilisus teda sügavalt puudutas.

Möödunud nädalal oli Mihhail Stalnuhhin sunnitud omakorda Riigikogu kõnepuldis kolleegide poole pöörduma, et Varvara juhtumile tervise-ja tööminister Urmas Kruuse tähelepanu saada.  

Stalnuhhin ootab ministrilt kirjalikku vastust küsimusele, et milles seisneb Varvara ja president ­Toomas Hendrik Ilvese vahe. Nimelt käis Ilves Soomes lõikusel, vaatamata sellele, et samaväärset ravi saanuks ta ka Eestis, ja ometi maksis haigekassa tema ravikulud kinni. 

Samas aga ravitakse Varvarat annetuste eest, sest tema ravikulusid Haigekassa ei kanna.