Keskkriminaalpolitsei eriüksus oli Pauluse kinni võtnud. Prokuratuur kahtlustab teda kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises.

Gorkin oli muidugi valmis aitama. Ta osales ka paaril ülekuulamisel. Kuid ütles kohe, et ainuüksi temast ei piisa. Ta pani juba paar aastat tagasi advokaadi ameti maha ja kohtus esinemise oskused on vahepealse ajaga rooste läinud.

Gorkini roll Pauluse kaitsjana on praeguseks läbi.

Eesti advokatuuril on 938 liiget, neist 600 on vandeadvokaadid. Kuid vähesed sobivad kaitsma nii olulist tegelast nagu Paulus. Assar valis Küllike Nammi.

Eestlased usuvad, et kui kriminaalasi kohtu ette jõuab, ju siis oli tegemist kuriteoga. Muidu oleks prokuratuur asja varem prügikasti saatnud. Kohtus õigeks mõistmist peetakse harvaks nagu kuuvarjutust.
Küllike Namm tõestab, et selline mõtteviis on vale.

Tänu talle on kohtust õigena väljunud näiteks tapmises süüdistatud Vassili Satšuk, mõrva tellmise süüdistatud Andrus Sukles, altkäemaksu võtmises süüdistatud Silvi Erro.

Namm on korduvalt kaitsnud ka ühiskonna võimsa meelepaha alla sattunud tegelasi. Näiteks päästis ta süüdismõistmisest Mirek Matikaineni, kes tappis kaks lahtiselt jooksnud koera ja sattus seetõttu kohtu ette. Samuti aitasid Namm ja ta tütar Kristiina Lee mitu inimest surnuks sõitnud Mikk Segeril lahti saada hiiglaslikust kahjutasunõudest.

Loe pikemalt Eesti Ekspressi homsest numbrist.