Kirjanik Roald Dahl´i tütar Olivia haigestus 1962. aastal leetritesse ning suri paari päeva jooksul tüsistusse, entsefaliiti. Sel ajal ei olnud veel leetrite vaktsiini. Dahl kirjutas 1988.aastal avaliku kirja, kus soovitab kõigil oma lapsi leetrite vastu vaktsineerida. Olete seda kirja lugenud?

Jah, see on hästi kirjutatud, kohe näha, et kirjanik. Ma olen lugenud ka teisi, sama emotsionaalseid kirju emade poolt, kelle lapsed on surnud vaktsiinikahjustusse.

Kas lapse surmajuhtum võiks panna paljusid vaktsineerimisvastaseid ümber mõtlema?

Ühe lapse surmajuhtum kindlasti ei veena mind, nagu ei veennud mind ka need teised surmajuhtumid, millest ma internetist lugesin. Küll aga panid mõtlema ning rohkem asjasse süüvima.

Teil on kaks last - 7 aastane on saanud ainult poliomüeliidi vaktsiini ja aastane on vaktsineerimata. Miks olete nii otsustanud?

Kui ma seitse aastat tagasi pidin otsustama tütre vaktsineerimise küsimuse, siis liikus internetis itaaliakeelset infot veel vähe. Pidin minema raamatukokku, küsima ka Eestist immuunsüsteemi toimimist selgitavaid raamatuid. Mul ei olnud kõik veel selge, kuid kohalik vaktsiinikeskus pommitas muudkui kutsetega. Nii otsustasingi, et lasen lapse vaktsineerida vaid ühe haiguse vastu, mida kõige rohkem kartsin. Pärast sain targemaks ja enam ei lase midagi teha.

Pikemalt homses Ekspressis