Ettevõtja Vladimir Kleiner teatas Eesti parimale nädalalehele, et kolm aastat tagasi pakkusid IRLi liikmed-ärimehed Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach talle võimalust osta soodsalt naftaterminali Scantrans aktsiaid. Nimetatud aktsiaid kuulusid Tallinna Sadamale. Indrek Raudne oli samal ajal sadama nõukogu liige.

Tehingu juurde käis nõustamisleping, mille alusel maksis Kleiner üle 600 000 krooni firmale, mis kuulub Nikolai Stelmachi elukaaslasele.
Täna alustas nimetatud tehingute kontrollimist kaitsepolitsei – egas ometi Raudne mõjuvõimu kuritarvitanud.

Kuid veel enne kriminaaluurimise algust üritas Kleineriga tihedalt seotud ettevõtja Sergei Hadži toimuva skandaali enda kasuks pöörata. Ta esitas kolmapäeva õhtupoolikul Tallinna Sadamale nõude tagastada kaks miljonit krooni, mille sadam oli saanud naftabaasi aktsiate eest.
Nimetatud raha maksis firma Semiramis, mida tehingu ajal juhtis Kleiner ja mille juhatusse kuulub praegu Hadži.

Hadži põhjendas rahanõuet väitega: “On tõenäoline, et ülalnimetatud lepingute sõlmimise ja täitmise alustel on õigusvastane iseloom,.” Ta tahab raha saada 19. detsembriks, kuid selle laekumine on väga ebatõenäoline, sest selleks ajaks ei suuda keegi aktsiamüüki kuritegelikuks ega tühiseks tunnistada.