Väga sürreaalne hetk…
Vabaõhulavastustega on nii, et vahel mängib loodus kaasa.
Olete te ebausklik?
Teatrirahvas on ikka natuke ebausklik. Kui proovis kukub raamat maha, siis tuleb raamatule peale istuda. Selles mõttes ebausklik pole, et loeksin maiade kalendreid ja uuriksin horoskoope.
Aga usklik?
Jeesus ja Buddha on öelnud palju õigeid asju. Olen ka Pühavaimu koguduse liige, vahel olen ka palvetanud – nagu vist enamik inimesi – aga ma ei sa öelda, et oleksin religioosne inimene praktiseerivas tähenduses.
Üks tuttav kirjeldas teie karjääri.: Rohumaa tuli teatrisse umbes samal ajal kui Nüganen, lavastas tohutul hulgal (kaks kord rohkem kui Nüganen), võitis hunniku preemiaid ja tunnustusi, kuid siis ühel hetkel põles läbi ja otsustas, et tuleb teatrist aeg maha võtta.
Ma ei tea kes seda rääkis, aga võiksite teda tervitada, see on väga adekvaatne kirjeldus. Tegin 15 aastaga umbes 40 lavastust. Jämedalt võttes võrdub üks mängufilm kolme lavastusega ehk laias laastus töötasin rütmis a la üks mängufilm aastas. Tundsin ennast juba nagu Fassbinder. Eks sealt tuligi stress ja läbipõlemine, lisaks saad ise ka aru, et nii hakkab kvaliteet langema.