Kohe, kui Makarov Tallinna naaseb, lendab ta edasi Londonisse. Järgmistele kohtumistele ja lepingute sõlmimistele.

Meie jutuajamine kohe majesteetliku Moskva poole startiva rongi läheduses on meeliköitev, sest Makarov on rääkides aktiivne dramaturg ja lavastaja. Kõik, kes temaga kunagi suhelnud on, teavad, et Jüri võib poole lause pealt etendada mõnd väikest stseeni, mis annab ilmeka pildi näiteks läbirääkimistest mõne välismaise artisti kontsertagendiga. Abiks dialoog, elavad žestid (näiteks nähtamatu telefonitoru) ja ilmed.

See on Makarovil üle pika aja esimene intervjuu Eesti meediaväljaandele. Ja ega ta vist näeks praegugi põhjust rääkida ja toimetaks rahus Otepääl oma talus, annaks Viljandi kultuurikolledžis kultuurikorralduse loenguid ja korraldaks kontserte Eestist väljaspool, nagu ta need valgusvihust eemal oldud aastad talitanud on.

Aga. Pärast 16aastast pausi on pildil jälle Rock Summeri logod, trükitud on t-särgid, õlakotid ja pusad. Ja Makarovi ümber tiim, kellega koos ta organiseeris muusikapidusid ka kahekümne aasta eest. Korraks on Tallinna lauluväljak suvel taas Rock Summeri päralt – seekord legendaarsete, aastatel 1988–1997 toimunud ja tol ajal tervet ühiskonda raputanud festivalide juubeli tähistamiseks.

Loe täismahus artiklit EestiEkspressi tasulisest versioonist