AA (Ekspress asendas nimed suvaliste initsiaalidega): Küsimus selline kas keegi veel on saanud kutse kaitsepolitseisse seoses suurenenud huviga islami suhtes.?

BB: mina ooen seal ka käinud nn kohvil aga kohvi ei pakutud

AA: No selge ootan huviga esmaspäevast kohtumist ja mitte kohvi

CC: mind on kunagi (2011 a) KAPOst küsitletud mu nime tõttu ja et isa ka moslem ja võõrama nimega

DD: Ma olen seal 2 korda käinud.

BB: nad seal sõbralikud karta ei tasu . mind saadeti ruumi kus oli laud ja 3 tooli... mina istusin 1 toolile siis tuli mingi naine kes tegi märkmeid meie jutuajamisest ... noh algas see nii et : tere oleme tähele pannud et sul on huvitav elu räägi meile lähemalt .... ma siis vastu ,et ahah ma nagu ise ei olegi aru saanud oma huvitavast elust aga mis nagu huvitab... ütlesin otse et küsi küsimusi ma ju võin oma vanaema vanadest sokkidest ka pajatada....

EE: Ja mida nad siis uurivad?

DD: Esimene kord uuriti, miks ma olen moslem, kuidas selleks hakkasin. Mis mossees toimub? Kas seal on sisepingeid või probleeme? Kui mainisin, et lähen Egiptusesse õppima (3 aastat tagasi oli see), päriti kohe rahastaja kohta. Veel uuriti ühe hullumajast põgenenud moslemi kohta. Teine kord (aasta tagasi umbes) kutsuti mind sinna seoses korruptsiooniga mossees ja MTÜ Eesti Islami Kogukonnas.

BB: nu minult küsiti et misk ma poska 15 käin siis tookord oli mošee ju seal ja sisi oli põhi kild kas sa ikka tead mis maja see on st mis seal majas asub hhhhhhhhhh ma siis et kuule kui ma ei teaks mis seal on siis ma ju seal ei käiks nu tookord olin ma ju pidevalt egiptuses ka tilbendamas ... 2007/ 2008 ...siis küsiti kuidas ma tee islamisse leidsin ja kas mul palju sõpru moslemeid. ning keda ma tunnen. nu eks nad peavad natuke uurima aga neid karta ei tasu ...

FF: sama idiootseid küsimusi küsiti ka minult ,et miks käid seal ja seal ka kas tunned ka nö pahatahtlikke moslemeid jne.Põhiline oli aga see,et ole hea ja teata kui midagi kahtlast kuuled.D.D.D

GG: kas nad annavad tõendi ka töölt puudumise kohta? Või vesteldakse laupäeval-pühapäeval...

HH: No seoses abikaasa elamisloa taotlusega, on olnud au ootamatuid koduvisiite neilt saada...

II: Raske elu teil seal . Ma siin ka ootasin,et keegi hakkab huvi tundma aga siiani veel mitte. A ma igaks juhuks harva käin Eestis.

23. jaanuar

JJ: Ma pole ühtki korda ise kusagil käinud. Meil on nii delikaatne "ülevaataja" siin, et käib ise meil kodus kohvil.

AA: No mulle pakuti ka et tuleb ise aga kuna vaja endal linna minna sis ütlesin et lähen ise kohale

EE: Kas eesti moshees on siis korruptsioon XXX?

DD: Jah. Sellest tingituna ka see "pinned" postitus, mis kutsub tånasele üldkoosolekule. Postismainitu on ainult jäåmäe tipp.

EE: Ma olen isiklikult loobunud moshees käimisest, sest see pole mõeldud eesti keelt kõnelevatele inimestele, kuid jään ootama kokkuvõtet koosolekust.

24. jaanuar

KK: Abikaasal käidi just külas

II: Ei ole ju kohustust oma kodu uksest sisse lasta. Minu teada ilma kohtu otsuseta ei saa sellised tegelased lävepakust kaugemale tulla. Ka kas on siis kohustus minna nn kohvile? Kui ma ei joo kohvi näiteks.

JJ: Minu teada nad ei saa kedagi kohustada, jah, aga ikka rõhutakse ju sellele, et parem on endast hea ja koostööaldis mulje jätta.

25. jaanuar

LL: Kas ainult mulje jätta?