“Ühel väga heal aastal!” vastab Martin Vällik igaks juhuks napilt.

Kuid rääkima hakatakse koos kaugeõppe teel Austraalias koolitatud tähetarga Triin Tobberigahoopis astroloogia küsitavustest. Näiteks sellest, miks enamiku Sõnnide sünnipäike asub tegelikult Jäära tähtkujus ja Amburite oma Skorpionis või sootuks Maokandjas.

Millised planeedid te palja silmaga taevast ise üles leiate?

Taimi Uuesoo (TU): Ma arvan, et väga vähesed! Astroloog vaatab ikka hoopis Maa poole. Mina isegi ütleks, et me oleme pigem maateadlased, sest üritame maiseid asju selgitada läbi taevaste.

Martin Vällik (MV): Mina tean küll, et kui ma lähen õhtul välja, siis lääne suunal paistab praegu ­ilusasti Veenus ja särab kõige eredamalt. Veidike lõuna suunas on Jupiter ja kohe Päikese lähedal ka Marss, aga ta on Päikesele nii lähedal, et ei paista välja. Kui oodata ära südaöö, siis tõuseb Saturn ida poolt üles, ja mis veel juulis juhtub (hääles kajab vaimustus) – Jupiter ja Veenus saavad kokku! Nii et leian planeedid üles ja võin ka teistele näidata. Reaalsed planeedid on ikka reaalsed planeedid!

TU: (kuivalt) Te olete väga emotsionaalne inimene, härra Vällik.

Nii et astroloogid planeete üles ei leia?

TU: Mul on tütrel isegi teleskoop, aga see astronoomia pool pole mind kunagi huvitanud. Selleks ongi olemas astronoomid, et meile neid seise välja arvutada.

MV: (kerge nördimusega) Aga ometi te ju räägite taevakehade nimel!