16. juunil lasi prokuratuur arestida Lauri Vihula (44) 1,7hektarilise kinnistu Harku vallas. Äriregistri andmetel kuulub Vihulale ehitusnõustamisega tegelev firma, mille eelmine omanik oli Randlane. Vihula ütles Ekspressile telefoni teel, et arestimine tuleb talle üllatusena. "Ma oskan aimata, mis kriminaalasjaga võib olla tegemist," vihjas mees. Lähemalt ta sellest rääkida ei soovinud. Vihula mainis, et on endine riigiametnik, kuid oma endist töökohta ta ei öelnud. Riigiprokuratuur keeldus Ekspressile areste kommenteerimast, viidates uurimise huvidele.

Ekspressi andmetel lasi prokuratuur samal päeval Randlase korteriga arestida nn teabeameti kriminaalasjas kahtlustatavate Pavel Kotkini ja Sergei Bõstrovi vara. Kotkin töötas kunagi kaitsepolitseis, viimasel ajal välisministeeriumi diplomaatilise julgeoleku osakonna peadirektorina. Bõstrov oli väidetavalt aastaid tagasi teabeameti operatsioonide juht.

Mai lõpus avalikustas prokuratuur, et nelja teabeametiga seotud inimest kahtlustatakse sadade tuhandete eurode omastamises. Kaht neist kahtlustatakse ka riigisaladuse ebaseaduslikus avalikustamises.