Süüdistavate Toomas Annuse ja Villu Reiljani kaitsjad vaidlesid aga prokuröride kavale kõvasti vastu. Nende huvides on asja ajada varjatumalt.

Leon Glikman küsis, et "milleks kuulata halbu, halvakvaliteedilisi lindistusi?".
"Tuleb kuulata vaid kohti, kus on lubatud ja antud altkäemaksu," täpsustas advokaat.
Ja Villu Reiljani kaitsja Aivar Pilv lisas: "Lindistused on vajalikud vaid täpsustamise huvides."
Teiste süüdistavate kaitsjad toetasid Klikmanni ja Pilve seisukohta. 

Kohtunik Valeri Lõõnik otsustas, et piisab kõnede refereerimisest ja salvestusi mängitakse vaid vajaduse korral.

Tänase istungi käigus tegid advokaadid korduvalt avaldusi kõnede audentsuse osas, sest jälitustoimik on koostatud kaks aastat peale kõnede salvestamist(2004). Samuti on kõned salvestatud hoopis ühe teise kriminaalasja raames, mille käigus jälitustoimikut ei avatudki.

Lisaks on kaduma läinud mobiilioperaatorite logifailid, mis annavad advokaatidele aluse prokuratuuri süüdistustesse umbusklikult suhtuda ja kahtluse alla seada jälitamistoimingute seaduslikkuse.

Kaitsjate avalduste ärakuulamise järel alustasid prokurörid jälitustoimiku avaldamist. Pärast esimeste kõnede refereerimist pöördus Toomas Annus prokuröride poole küsimusega: "Kas maadevahetus on Eestis seadusega keelatud? Kas maade ostmiseks raha laenamine on seadusevastane?". Prokurörid selgitasid, et kohtuliku uurimise selles etapis vaidluseid ei toimu.

Jälitustoimikust avaldati veel hulk kõnesid.

Tänase istungi lõpetuseks teatas Kalev Kanguri advokaat Soolo: "Prokuräride avaldatud tõenditel ei ole tõendite kvaliteeti. Ma teen nende tõendite mittearvestamise kohta taotluse." 

Kell sai pool viis ja kohtunik Lõõnik katkestas  istungi. Maadevahetuse kohtuasi jätkub neljapäeval.