19.05.2015, 20:30
KOKATÖÖ PÕRGU Halva tujuga head toitu ei tee
HOMSES EKSPRESSIS
Kuni 280 töötundi kuus, mustalt makstav palk, ülbed ja amatöörlikud omanikud ning kokkuhoid toiduhügieeni arvelt – viis anonüümseks jääda soovinud kokka paljastasid Ekspressile oma töö varjatud poolt.
FOTO:
Hea isuga saksa poliitik Otto von Bismarck ütles kord, et seadused on nagu vorstid -- on parem, kui ei nähta, kuidas neid tehakse. Ka Tallinna söögikohtades võivad einestavad kliendid olla rõõmsas teadmatuses sellest, mis toimub köögis, kust vaid loetud minutitega pannakse nende jaoks taldrikule soodne päevapraad või mõni sootuks ekslusiivsem portsjon. Kuid pahameel tingimuste üle, milles kokad on sunnitud reeglina töötama, imbub praadimislõhna kombel köögist välja.