Praegu lamab Eduard Põhja-Eesti Regionaalhaigla intensiivravi  osakonnas ning viibib sügavas šokis. Toimetusel temaga kontakti  saada ei õnnestunud. Eduardi raviarsti Guido Aarma  sõnul peksid imikud meest kõigepealt lutipudelitega, tekitades talle hulgaliselt verevalumeid ning murdes ninaluu. Kui ohver juba maas lamas, sõideti temast vankritega mitmel korral üle. 

"Eriti kohutav, et üks vägivallatsejatest oli  tüdruk," imestab Aarma.

Politsei ei saa kuriteo kohta juurdlust algatada, sest kõik kurikaelad on vastutuse kandmiseks liiga noored. Põhja  politseiprefektuuri imikute kuritegevuse osakonna peaspetsialist Madli  Lõoke selgitas, et Eduard viibis lastehaigla ees ilmselt selleks, et lapsi vaadates ja silitades ennast rahuldada. Lõokese  sõnul on välistatud, et imikud ise moonileotise kätte saaksid  ja seda piima või mahla hulka segaksid. Neid abistab selles laialdane koduvisiite tegevateks perearstideks ja hooldusõdedeks maskeeritud  diilerite võrk. Viimasel ajal on levinud tendents, et diilerid süstivad "kollast venelast" imiku soovi korral koos vaktsiini või ravimiga otse verre. Lõoke soovitab kõigil värsketel lapsevanematel hoolega kontrollida lapsi külastavate meedikute dokumente ja tausta ning vähimagi kahtluse puhul teatada politseisse.  

Tallinna linnavolikogust öeldi Eduardi kohta ainult häid sõnu: "Just Eduard võitles kõige aktiivsemalt selle eest, et lasteaedade eelarvet koomale ei tõmmataks ja lastepäevahoiu-teenuse kvaliteet ei langeks. Eduard nõudis igal istungil, et lasteaedade ja -sõimede lahtiolekuaega mitte ei lühendataks, vaid hoopis pikendataks. Pimedas on neile ju turvalisem  läheneda. Eriti rõhutas Eduard, et lasteaedade magamistubadel ja riietusruumidel peavad olema suured, ilma kardinateta aknad, et kasvav põlvkond saaks palju õhku ja päikesepaistet ning tema ise silmarõõmu."

Elatanud imik, peatselt selle vanusegrupiga hüvasti jättev 12 kuu vanune Rasmus ei kiida oma kaaslaste tegu heaks. "Vägivald ei ole lahendus! Pedofiili nähes tuleks kõvasti karjuma pista, sest vanem või hooldaja viibib üldjuhul kuuldekauguses. Ja kui abi siiski ei saabu, siis püüda  minema roomata või vänderdada." 

Rasmus, kes pole kunagi elus uimasteid kasutanud, näeb just viimastes kurja juurt. Lühikesed mõnuhetked, mida beebi moonileotist timmides saab, viivad pahatihti eluaegse isiksuse allakäiguni. 

"Katsuge olla puhtad!" soovitab ta kõikidele imikutele. "Puhas on hea olla."