Ekspressile teadaolevalt korraldas (siis veel) 17aastane Igor Nazarov mullu detsembris Tallinnas Madis Pehlakile (47) ja Andres Uusalule kohtumised 13aastase poisiga.

“Madis tegi kokkusaamisel noormehele oraalseksi, Andres kaasas ta eneserahuldamisele ning nad maksid noormehele selle eest raha,” vahendas Põhja ringkonnaprokuratuuri avalike suhete juht Arno Põder süüdistust, mille esitas kolmikule ringkonnaprokurör Lea Pähkel.

Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse ametnikud võtsid mai keskel kolm nimetatud meest kinni just seksuaalkuriteos kahtlustatuna. Uusalu kodu läbiotsimisel leidsid politseinikud muuhulgas ecstasy tablette ja marihuaanat, mis tõi talle lisaks süüdistuse suure koguse narkootikumide omandamises ja valdamises.

Pehlak sai süüdistuse täiskasvanuna alla 14aastase isikuga suguühendusse astumises ja rahalise tasu kaudu alla 18aastase isiku mõjutamises prostitutsiooniga tegelemist jätkama. Nii Nazarov kui Uusalu said süüdistuse alla 18aastase isiku prostitutsioonile kaasaaitamises.

Uusalu sai kokkuleppemenetlusega karistuseks 3,5 aastat, Pehlak 2,5 aastat ja Nazarov 2 aastat vangistust. Sellest viis kuud tuli neil kohe ära istuda (nad vahistati mais ja on nüüdseks vabaduses), ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui nad ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja osalevad sotsiaalprogrammides. Kõik kolm olid varem kriminaalkorras karistamata.

Ekspressile teadaolevalt on seoes sama poisi kupeldamise ja “tarvitamisega” käimas veel üks kriminaalasi, mida ühes Lõuna-Eesti kohtumajas hakatakse kinniste uste taga arutama jaanuaris. Kas tegemist võis olla mingi suurema võrgustiku või politseioperatsiooniga “poistearmastajate” tabamiseks, jääb esialgu saladuseks.

Vaid kuu aega tagasi pälvis Uusaluga seotud ehitusfirma avaliku tähelepanu, sest Rahumäe politseimaja soojustustöödel tehti ettevõttele ettekirjutus ohutuseeskirjade täitmatajätmise pärast. Firma juhatuse liikmena figureeris siis juba uus inimene – pärast Uusalu vahistamist muudeti juhatuse koosseisu.