Kovtun oli nõus politseiga rääkima, ja seetõttu jagati talle uurimisprotsessis kogutud materjale ka teiste tunnistajate jutu kohta. Seejärel aga teatas venelane, et ta ikkagi "ilma Venemaa võimude loata" mingeid tunnistusi ei anna. Londoni politsei järeldab, et neid veeti lihtsalt ninapidi ja Kovtuni eesmärk oli lihtsalt Venemaa huvides uurimisinfole ligi pääseda.
"Ma arvasin kohe, et see on ainult trikk," ütles polooniumiga mürgitatud teed joonud Aleksander Litvinenko lesk Marina. "Vene võimud ei tee muud kui alandavad aina inimesi."

Scotland Yard teatas, et kui Kovtun täna tunnistust ei anna, on talle antud juba "liiga palju aega" ja uurimine läheb edasi ilma temata. "Põhilise protsessiosalisena sai ta aga meilt väga palju informatsiooni," tunnistas Scotland Yardi esindaja Richard Howell ajalehele Times.

Novembris 2006 kohtusid Londoni hotellis Venemaalt põgenenud luureohviter Litvinenkoga kaks ootamatut külalist - Kovtun ja Andrei Lugovoi, endine Vene eriteenistuse töötaja. Kohtumise ajal sattus Litvinenko tee sisse radioaktiivne aine poloonium 210, mille inimese mürgitamiseks vajalik kogus maksab üle miljoni euro. Litvinenko suri haiglas. Tema surma kaudu vabanes FSB tunnistajast, kes rääkis, et mõned plahvatused Venemaa kortermajades olid korraldatud Putini teadmisel, et luua ettekääne teiseks Tshetseeni sõjaks.
Lugovoi ja Kovtun varjavad end Venemaal ja kinnitavad, et 43-aastane Aleksander Litvinenko mürgitas kogemata iseennast. Ka Venemaa uurib omasoodu ärakaranud luuraja Litvinenko mõrva asjaolusid ja Dmitri Kovtun väidab, et kuni Venemaa uurimise lõpuni ei saa ta Londoni politseiga vestelda.