Ei ole andnud, võibolla midagi olen võidusõiduga seotult öelnud. Olen proovinud nii, et ei anna. Ei eraelust ega oma asjadest. Ma pole nii edev. Mulle meeldis sõitmine, muu möla seal ümber mitte. Ma saan aru, et see on paratamatu, aga on olnud palju artikleid, kus mind üle tähtsustakse, tekitatakse mõttetuid illusioone. Otsene põhjus on kogu aeg olnud sama - kui pole millestki rääkida, siis milleks midagi rääkida. Ja eraelu pole üldse kellegi asi.
Kui BMW tiim sulle 2007. aastal ära ütles…
See oli 2008. Aga isegi 2009. aastal testisin ma seal veel mõned korrad F1-autot…
Kas sa tunnetasid ise ka sel hetkel, et su karjäär vajub kokku?
Loomulikult oli kahju, et ma ei jõudnud GP-stardini välja. BMW pani tiimi kinni, see otsus polnud kellelegi hea. Seal oli ju 800 inimest, töö kaotasid veel paljud. Mina olin vaid üks testisõitja. Loomulikult me tegime selle nimel tööd, et sinna vormel-ühte ükskord jõuda... Aga jäi ära.
Oli selle põhjuseks ainult masu?
Kaudselt kindlasti, automüük vähenes ja BMW juhatus võttis sellise lahkumisotsuse vastu. Aga isegi kui BMW poleks ennast välja tõmmanud, poleks ju tegelikult mingit kindlust, et ma oleks pääsenud võidu sõitma… Mina olen igal juhul rahul karjääriga. Oli tore aeg ja ma ei kahetse midagi.
Kuidas su elu edasi läks?
Üldse on võidusõidus palgalist kohta leida väga raske.. Aga inimesed ikka küsisid, et mis siis saab ja mis siis saab. Ja kuna ma nägin, et midagi head polnud tulemas, lõpetasin karjääri. Et iga päev keegi ei helistaks ega küsiks, mis saab. Sest reaalselt ju tööd polnud.
Ennetasid olukorda, et hakatakse parastama…?
Mind need parastajad pole isegi häirinud. Tahtsin pigem üldist rahu ja mõttetute artiklite lõppemist.
Kust tuleb sinu praegune leivaraha?
Siiamaani käin testimas erinevate autodega, ma pole seda lihtsalt kuulutanud. Viimati paar nädalat tagasi Silverstone'is, F3-autoga. Meil on väike plaan sellega… Briti F3 on sari, mida ma kord juba sõitsin ja võitsin. Olen käinud erinevaid võidusõiduautosid testimas ja midagi sealt saanud… Detailidesse ei tahaks minna, teen neid asju lihtsalt armastusest selle spordi vastu.
Ekspress kirjutas kuu tagasi, et „Asmer on kroonilise võlglasena inkassofirmade huviorbiidis?“ Mida see tähendab?
Mida Marko vastas, sellest saad lugeda Eesti Ekspressist.