Tehingu tingimusi pooled ei avalikusta, kuid sisaldab peale UDC kohustuste katmise, ka reaalset rahalist makset osanikele ja võimalust tulevikus UDC edu korral täiendavalt tulu teenida.

UDC senine tiim eesotsas asutaja Ragnar Sassiga kuulutas kevadel senise äriplaani lõplikul nurjaläinuks ning kogu tiim koondati. Aga selleks ajaks olid Arengufond, Skype’i eestlastest asutajad ning ärimees Raivo Hein ettevõttesse paigutanud üle 10 miljoni krooni.

Alguses tahtis Ragnar Sass ja tema meeskond ise portaali omanikelt välja osta, kuid ei teinud selleks väidetavalt korrektset pakkumist.

Seejärel uuris UDC ostmise võimalust väga tõsiselt Eestis elav Taani ärimees Kresten Buch, kuid ka temaga jäi diil katki. Kaevadel korraldas Arengufond portaali varadele ka rahvusvahelise pakkumise, kuid ei leidnud ühtki huvilist.

Ekspressi käsutuses on UDC nõukogule augusti teises pooles tehtud pakkumine Erko Kundlalt, kes on juhtumisi Raivo Heina äripartner.

Pakkumise kohaselt ostab Heinaga seotud firma UDC kõik varad ja kohustused pisut enam kui 300 000 krooni eest. Seejuures säilib firma praegustel omanikel võimalus ettevõte kahe aasta jooksul üsnagi soolase hinnaga (üle 30 000 krooni ühe protsendilise osaluse eest) tagasi osta.

Kas praegu löödi käed just selle diili osas, pole teada. Igatahes näitab see mitme miljoni krooni ulatuses riskikapitali korstnasse kirjutamist.

Skype’i asutajate investeerimisfirma Ambient Sound Investments olevat UDC rahapaigutuse juba mõnda aega tagasi maha kandnud.

Kui kevadel kardeti enim, et UDC rahvusvaheline kasutajaskond hülgab portaali ja sellega väheneb ettevõtte väärtus nullini, kuid see pole viimastel andmetel siiski juhtunud.

UDC võrgustik on 14 erinevas keeles ja sellel on 350 000 registreerunud kasutajat. Kuid väike osa neist viibivad keskkonnas iga päev. Aktiivsete kasutajate hulk on suurusjärgu võrra väiksem.

Arengufondiga seoses tuli sel nädalal teinegi huvitav uudis. Fond on koos Tartu tehnoloogiafirmaga Regio ning ärimees Raivo Varega investeerinud Allan Martinsoni uude sotsiaalvõrgustikku Inner Circle.

Tähelepanuväärne on seejuures asjaolu, et Raivo Vare on Arengufondi nõukogu esimees. 2008 kevadel kui Arengufondi nõukogu juhtis veel Indrek Neivelt, müüs ta ma oma osaluse tehnoloogiafirmas NarTest, mis pidas Arengufondiga läbirääkimisi investeeringu saamiseks. Ehkki nõukogu esimees Arengufondis investeerimisotsuseid ei tee, ütles Neivelt toona, et „asjad mitte ainult ei pea olema korrektsed, vaid ka näima korrektsed.”