Väikelastele vanuses 6–36 elukuud eelistatakse eelkõige kvaliteetseid ja arendavaid lelusid. „Kõige populaarsem selles vanuserühmas on muidugi Fisher Price’i laulev koer. Veel on menukad sama sarja eesti- ja venekeelsed arendavad mänguasjad, näiteks kell, raamat, klotsitünn ja CD-pleier.”

Väikelastega on Karjahärmi sõnul lihtsam – vanem saab mänguasja üle pigem ise otsustada. Veidi suurema lapse puhul mängivad väga suurt rolli huvid ja eelistused. 

Rongid, lennukid, autod…

„Poistele on tähtsam see, mille fänn ta on: kas rongide, lennukite või autode,” ütleb Karjahärm.
Kõige populaarsem poiste valik on ikkagi Lego.

„3–6aastaste hulgas on autodest jätkuvalt väga menukad „Carsi” filmi tegelased, uute toodetena sellel sügisel kinodesse jõudnud „Lennukite” lelud,” tutvustab Karjahärm.

„Samale vanuserühmale meeldivad ka näiteks Thomas & Friendsi sarja kahte tüüpi rongid: kas „Taken-Play”, mida saab kokku pakkida ja kaasa võtta, või suured „Trackmasteri” rajad, kus rongid sõidavad patareide peal.”

Veidi vanematele poistele, 5–6aastastele, meeldivad Hot Wheelsi mudelid, mida Eestis müüakse ligi 400 tüüpi. Kuna need on soodsamas hinnaklassis, paari euro ringis, ostetakse neid palju ka päkapikukingitusena sussi sisse. Automudelite juurde  saab soetada spetsiaalsed rajad, kus peal mängida ja millest osa kahepoolse teibiga ka seina peale käib. „Muidu vedelevad mänguasjad
põrandal, aga kui saad need seina peale kinnitada, ei jää midagi jalgu. Seinapealset mängu võib rajajuppidega edasi viia ka põrandale,” ütleb Karjahärm.

„Neile, kes enam autode-rongidelennukitega ei mängi (alates 6. eluaastast), meeldivad Max Steeli spinnerid.”

Karjahärmi sõnul on nii poistele kui ka tüdrukutele alati kindla peale minek UNO kaardid: Monster
High, Cars, Disney Princess jne. „Angry Birdsi vaimustus on hakanud juba vähenema,” ütleb ta.

Monster High on jätkuvalt hitt 

„Tüdrukutele alates 6. eluaastast on jätkuvalt number üks valik Monster High’ nukud,” ütleb Karjahärm. Hetkel on populaarsemad Dracula tütar Draculaura, libahundi tütar Clawdeen Wolf ja Frankensteini tütar Frankie Stein. Karjahärmi sõnul ei ole sel aastal ka karta, et kordub eelmisel
aastal juhtunu, kui nukud said lihtsalt otsa. Seekord ollakse korralikult varustatud.

„See on väga huvitav, et näiteks nooremaid, 4–5aastaseid, Monster High ei huvita – neile meeldib Barbie ja Disney printsesside maailm.” Barbie’dest on praegu kõige popimad need, mis ka telereklaamides jooksevad: Mariposa, haldjaprintsess, merineitsi, moestuudio ning juuksurisalong. Disney printsessidest on menukaimad laulev Ariel ja Rapuntsel. Eriti popp on võlukammiga
Rapuntsel.

Vanusele 4–6 eluaastat meeldivad ka Polli Pocketi pisikesed nukud, mida on saadaval erinevate lisadega. Nagu autode radu, saab ka Polli „maju” seina peale kinnitada ning omavahel ühendada.
„Arendavatest mängudest on lastele alates 10. eluaastast väga sobiv populaarne sõnamäng „Scrabble”. Seda saab mängida kogu perega,” tutvustab Karjahärm.