Neiu ise aga leidis, et tiitel annab talle võimaluse sääraste eelarvamustega võideda ja on kogu asja nüüd enda kasuks pööranud. Ise peab ta ennast jaapanlaseks ("Ma tõusen püsti ja kummardan, enne kui telefonile vastan!"), kuigi teda omal ajal koolis kiusati tema teistsuguse välimuse tõttu. Ariana on pärit Nagasaki provintsi Sasebo sadamalinnast ja räägib jaapani keelt kohaliku hääldusega.

Tema eesmärk on võidelda rassilise diskrimineerimise vastu. Ta usub, et suudab sama, mis Naomi Campbell oma ajal modellinduses korda saatis (kanda välja esimese mustanahalise tippmodelli roll). Oma 1.73 pikkuse ja karamellikarva nahavärvi tõttu peetakse Arianat Jaapanis tihti välismaalaseks, kuigi tema emakeel on jaapani keel. Kaunitar paneb pahaks, kui talle restoranis automaatselt ingliskeelne menüü tuuakse.

Jaapani natsid nimetavad riigi esimest tõmmut missi "haafu" - segavereline ehk poolik. Lapsena püüdis Ariana Miyamoto rohkem massi sulanduda ja teistele meeldida aga on nüüd õppinud ennast väärtustama. "Ma tahan revolutsiooni alustada," ütleb ta ise. "Ega nii kiiresti muidugi asjad ei muutu aga 100-200 aasta pärast on väga vähe puhtaverelisi jaapanlasi järgi, seega miks mitte teadlikkuse tõstmisega kohe algust teha."


arianastanMy love♡♡
ミスユニバースファイナリスト
#missjapan#missuniverse#muj#love#miyazakimiyako#ArianaMiyamoto#yey#kiss

Kogu Jaapani võõraviha ei lähe päris hästi kokku Jaapani valitsuse promotud algatusega Jaapanit maalimas tutvustada slõuganiga "Cool Japan" eesmärgiga meelitada inimesi 2020 aasta Tokyo olümpiamängudele tulema. Asi pole siiski päris lootusetu - Jaapanil on olemas oma segaverelised superstaarid, nagu modell Rola (bengali-jaapani-vene päritolu) või laulja/näitleja Becky (pool jaapanlane, pool britt). Võõristuse seeme on nende puhul pigem tumedas nahavärvis kui otseselt päritolus. Jaapani tuntud telepsühholoog Yoko Haruka arvab, et šokk tuleb läbi põdeda: "Lihtsalt mõned konservatiivsed inimesed arvavad, et Ariana ei esinda ikka päris seda puhast Jaapanit, nagu nad teavad ja tunnevad. Tal on võimalus olla pioneer ja meie maale on see suurepärane võimalus end veidi avatumana näidata."