Samal ajal on aga hävinemas ka superkeel - inglise keel. Just inglise keele õigekiri.

Ja kes muu on siin häirivaks ja nakatavaks eeskujuks, kui süüdimatud pop-iidolid. Võtame portsu viimase aasta suurimaid hitt-singleid ning nende pealkirjad. Snoop Dogg ja tema “From Tha Chuuuch to da Palace” –  õige oleks “From the Church to the Palace”. Aaliyah ja “I Care 4 U” – õige oleks “I Care For You”. Avril Lavigne ja “Sk8er Boi” – õige oleks “Skater Boy”. Nappy Roots ja “Po’ Folks” –  ei teagi mis õige oleks… Ja nii edasi. Ka meie armsad kodumaised mutha-fuckad, ansambel Soul Militia, on andnud inglise keele krüptiliseks pudenemisele panuse – neil on laul “Whutcha Want”, a peaks olema “What Do You Want”. Vist.

Poptähtedel on muidugi oluline originaalne olla. Christina Aguilera seletas MTV-le, et tema kirjutas loo pealkirjaks “Dirrty”, mitte “Dirty”, just seepärast, et asi personaalsem ja “selline nagu ta mõtles” välja näeks.  Ta mõtles ka muide variantidele “Dirtee” ja “Dirrdy”. Praegusel internetiajastul annab valekiri veel selle eelise, et lugu on kergem üles leida (tasuta allalaadimiseks!) – “Dirrty” lugu on ainult Christinal, aga “Dirty”-sid paljudel.

Mitmepealise lohega peavad punase pastakaga võitlema aga vaesed emakeele õpetajad Inglismaal ja inglise keele õpetajad mujal, kui neile laekuvad etteütlused, kirjandid ja referaadid, kus on sõnade asemel numbrid, üksikud tähed (“B”, “C”, “U”, “Y”) ning räpisõnastiku moodustised “tha”-d, “ya”-d, “ho”-d ja muud? Ma tean ise ühte tüüpi, kes kiusas “originaalselt kirjutamisega” oma inglise keele õpetajat 80ndate Tallinnas, sest tema iidoliks oli valesti-kirjutamise pioneer ja kõige mõjukamaks hälbega kirjutajaks peetav rockstaar Prince.

Kirjapildis on inglise keel sellisena nagu me teame, oleme õppinud ja õigeks peetakse kadumas. Ja suur osa, mõnele inimesele juba valdav osa, suhtlemisest toimub tänapäeval ju kirjutades - e-mail, jututoad, SMS, MSN,
two-pager
, kus on igasugused mugavamad ja lühemad versioonid sõnadest käepärasemad ja väga teretulnud. Ühesõnaga, nägemist ka inglise keelele.