1950. aastal tegi ta teise ennustuse: „[Maakera] külmad piirkonnad muutuvad soojaks... ja vulkaanid ärkavad. Tohutu laine katabsuure ranniku, kus on inimesed ja linnad, ja kõik kaob vee alla."

Praeguse Makedoonia aladel 1911. aastal sündinud Vanga (neiupõlvenimega Vangelia Pandeva Dimitrova) elas 85 aastaseks ning on ettenägemis- ja ennustusvõimete poolest maailmakuulus.

Vahetult enne surma ennustas Vanga Kolmanda maailmasõja algust. „Sõda algab 2010. aasta novembris ja lõppeb 2014. aasta oktoobris. See algab nagu tavaline sõda, seejärel muutub tuumasõjaks ja keemiasõjaks." 2010. aasta novembris toimusid teatavasti kokkupõrked Põhja- ja Lõuna-Korea vahel.

Paljud on veendumusel, et ta ennustas ette ka allveelaeva „Kursk“ põhjaminemist ja 9/11 rünnakute toimumist USAle. Tema ennustused lähevad välja aastasse 5079, mil saabub maailma lõpp. Vanga väitis, et saab informatsiooni mingi hääle kaudu maavälise tsivilisatsiooni esindajalt ning näeb igaühe elu, kes tema juurde tuleb, nagu filmilindilt.

Loe lähemalt aasta jooksul enimloetud artiklist „Maailmakuulus ennustaja Vanga: Kolmas Maailmasõda on alanud". Võib ju arvata, et kõik säärased ennustused ja seosed on meelevaldsed. Küsimuseks jääb, miks inimesed selle vastu nii palju huvi tunnevad. Oletagem, et puhtast põnevusest.