New York Times kirjutab kunagisest Eesti-Ameerika kommertskoja presidendist ja Hansa Investmentsi juhatuse liikmest, aastaid Eestis elanud Jason Grenfell-Gardnerist, kellest on saanud esimene avalikult homoseksuaalne börsifirma juht USAs. Retseptiravimifirmat IGI Laboratories vedav Grenfell-Gardner kohtus oma abikaasa Yoann Ricauga 2000ndate alguses samuti Eestis, eesti keele tunnis.
Tartu linnavolikogus võttis neljapäeval sõna Lõuna piirkonna politseprefekt Tarmo Kohv. Ta pidas kanepitesti üheks "õige kahtlaseks asjaks".

Tõlkes homoks saanud

Euroopa Parlamendis hiljuti eestikeelset tõlget kuulanud tegelased üllatusid, kui kuulsid õudset juttu homoseksuaalide ahistamisest Ungaris. Muuhulgas kõlas väide, et Budapestis ei lubata homosid isegi linna keskväljakule. Kuid veel enne seda, kui kuulajad jõudsid hakata küsima, et kuidas madjarite maal homosid heterotest eraldatakse, selgus, et tegemist oli tõlkeveaga: tegelikult käis jutt hoopis kodututest. Neid iseloomustab sageli väline räpasus.

Poliitkorrektsus Lätis

Riia vanalinnas suleti läinud nädalal restoran 3 Nuga, mis läti keeles kõlab "3 Naži". Liiga elavalt hakkasid välisturistid ja lätlased end "kolme natsi" sildi juures pildistama. Poliitkorrektsuse hoos lisati restorani sildile tõlge "knives - noži". Lõpuks tundsid restorani omanikud ikkagi, et peavad restorani ümber nimetama ja ära kolima. Uueks nimeks saab lihtsalt "3".

Välismeedia otsib edutult narva speratiste

Eerik-Niiles Kross Facebookis: "Andsin täna mingile Poola TV filmigrupile intervjuu. Teevad järjekordset lugu küsimusega, "kas Eesti on järgmine". Rahustasin neid jõudumööda. Aga väga polnudki vaja, sest nad olid käinud Narvas, muuhulgas kohaliku lehe toimetuses. Vastuvõtvad ajakirjanikud oli öelnud, enne kui poolakad midagi küsida jõudsid: aa, te olete välismaa televisioon, no siis te otsite speratiste, viimasel ajal kõik käivad siin ja otsivad, aga vot, meil pole ühtegi."

Esimesed auliikmed Ojulandi koduparteile!

Kristiina Ojuland peaks oma Rahva Ühtsuse Erakonna auliikmeteks võtma Eesti Ekspressi ajakirjanikud Margus Järve ja Dannar Leitmaa. Just Ekspressis mullu ilmunud andmeanalüüs paljastas võltsingud Reformierakonna sisevalimistel, Ojuland kaotas seetõttu koha parteis ja lõi oma erakonna. Ekspressi artiklita poleks Ojuland RÜEt tegema hakanud. Partei on registreeritud Ojulandi koju Ihasalu külla.
Rahvaühtuse valitsus oli kunagi Tšiilis. See lõpetas teadagi kuidas.