31- aastaselt pani Texase mees Ross üles bitcoinidega arveldava internetilehe nimega Silk Road. See käivitus aastal 2011. Vale-IDsid kasutavad tüübid said Siiditeel vabalt narkootikumidega kaubelda ja seda ka massiliselt tehti. Kõrvalteenusena rakendati ka mõnu- ja ahastusainete hindamist. Kelle kraam kehva tripi tekitas, see sai miinuspunkte ja kaotas kliendid. Bitcoinide olemuses on anonüümsus, nii et müüjaid ja ostjaid oli raske tabada.

Asjaga hakkas tegutsema USA narkotalitus DEA. Kasutades anonüümsust ja puutumatust, virutasid kaks DEA jälitajat ka ise paari miljoni jagu bitcoine.

Ross Ulbricht keelitas kohut, et ta pole enam üldse nii ülbe nagu vanasti, on "muutunud alandlikuks ja ei ole sugugi sotsiopaat". Kohus aga leidis, et Ross on "piraat, kes arvas, et ühiskonna reeglid temale ei kehti ja ühiskonnas elades on kuidagi võimalik kehtivast korrast kõrvale hiilida nagu piraadikaptenil".

Internetiguru kaitsja ütles, et Siiditee ju tegelikult töötas puhtamate narkootikumide levitamise huvides. Ülla idee taga oli soov päästa inimesed soovitud ainete juurde ilma kuritegelikku narkomaffiat toitmata. Tõestatigi, et see on võimalik ja kunded tunnistasid, et nad said palju õnnehetki. 

Kohus oli leppimatu. Asetades ennast keset narkoäri, sai Rossist endast narkoparun ehk inglise keeles "kingpin of drug business". Kohus pidas Siiditee asutaja süüks ka 6 noore inimese surma Ameerikas ja Austraalias, kes Siiditeelt ostetud kraamist üledoosi said. Kohtunik kuulutas kõhnale, tumesinises vanglarõivas mehele eluaegse. Advokaat Joshua Drattel lubab Manhattani kohtu otsuse edasi kaevata.

Ross peab valitsusele üle andma allesjäänud bitcoinid kohtuotsuse ajal kehtiva kursi kohaselt ning jääb veel võlgu ülejäänud 183 miljonist, mis kohus mehelt riigi kasuks välja mõistis.