Peale Ekspressi loo ilmumist pöördusid mitmed kannatanud kohtusse. Esmaspäeval sõlmis TEZ Tour esimese nelja reisijaga kompromissi. Näiteks Valdar M sai tagasi 544 eurot pluss kohtukulud 300 eurot. Esialgu soovis TEZ maksta vaid veidi üle 100 euro. Pakuti ka täishinnaga Türgi reisi, ent Valdar ei osta reise kunagi letihinnaga, nagu ta Ekspressile kommenteeris.
Samal viisil oma rahast ilma jäänud Novatoursi klientidel, kes kohtusse pöördusid, seisab istung ees aprillis. "Hagiga võivad ühineda ka teised turistid, kelle raha reisifirmad möödunud aastal endale jätsid. 

Mingit "vääramatut jõudu", et inimeste puhkust rikkuda, Egiptuse kuurortides tookord ei olnud. 

Suurte riikide puhkajad nautisid mõnusalt päikest, Eesti firmadest mõned otsustasid oma kundesid väntsutada. Reisifirma ei saa niimoodi raha ära võtta. TEZ Tour poleks ilma kohtuta raha välja käinud," arvas Ülle R., kelle puhkus Egiptuses samuti asjatult katkestati.
"Ootamatu oli see, et Tarbijakaitseamet hakkas meie kaitsmise asemel hoopis reisifirmasid kaitsma. Olgugi, et Eesti tarbijakaitseametnike asi ei ole öelda, kas teiste kontinentide randades on "vääramatu jõud" või mitte."