ÕPIME ZOMBIDELT California ülikool hakkab pakkuma populaarsel zombisarjal “Elavad surnud” (The Walking Dead) põhinevat online-kursust “Ühiskond, teadus, ellujäämine: õppetunnid “Elavatest surnutest””. Ameerika võrguväljaande Huffington Post teatel on kaheksanädalane kursus tasuta ning seda annab neli eri õppejõudu, keskendudes vastavalt rahvatervishoiule, sotsiaalteadustele, füüsikale ja matemaatikale. Kursuse eesmärk on selgitada inimeste ellujäämis- ja toimetulekustrateegiaid äärmuslikes oludes ning arutleda darwinistlike stereotüüpide üle. Kursuse algus on ajastatud 14. oktoobrile. Päev varem linastub Ameerikas “Elavate surnute” neljanda hooaja esimene osa. Eestis on sari jälgitav telekanali Fox vahendusel.

GALOJAN BÖRSIL? Nasdaq Omx börsil kasutatav lühend AMG1L ei tähenda “Anna Maria Galojan üksinda Londonis”, vaid tegemist on Leedu gaasivõrgufirma Amber Grid aktsiatega.

KESKERAKONDLIK POTJOMKINI KÜLA Telerist võib endiselt näha 72 000 eurot maksma läinud Tallinna linnavalitsuse reklaami, kui tublid nad olid lasteaedadele mänguväljakuid ehitades. Tegelikult jäid mitmed mänguväljakud poolikuks – näiteks ei saa kasutusele võtta kiikesid, sest linn hoidis kokku kiigealuste mattide pealt.