Mida sa nahka teed? Reformierakonna sisevalimistel häältevõltsimises osalenud Taimi Samblik ajas asju meiliaadressi nahk018@hot.ee kaudu. Google’i väitel oli ta seni avalikult kasutanud seda aadressi vaid üks kord, tundes osta.ee oksjonil huvi kerge naturaalse karvaga mantli ostmise vastu. Nahk018 võttis sõna ka autofoorumis, kus käis jutt Audi 100 ülekuumenemisest. Nahk018 teatas: “ma oma blondi ajuga avastasin nipi, kuidas kiirelt sõidu ajal mootor maha jahutada, nimelt – salongi soendus põhja, ventilaator põhja ja asi vähemalt 5 minuti pärast korras nagu norras” ja “veega polegi mõtet sõita. pikapeale tekib katlakivi ja hakkab jahutussüsteemi ummistama. soovitan veel kasutada nüüd mingit jahutussüsteemi pesu värgendust... tosooli lahjendada ka pole vaja, ükskord tuleb talv niikuinii...”

Riigifirma ajab asju vargsi Riiklik raudteevedude ettevõte EVR Cargo pole otsustanud, kas korraldada avalik konkurss uute manöövervedurite ostmiseks. Praegu peab firma kõnelusi hiinlastega ilma konkurssi korraldamata. Nendega oli juba diil tehtud 16 veduri ostuks, kuid hiinlased ei saanud paberimajandusega hakkama ja tehing kukkus läbi. Pole ka selge, kas vaja läheb 16 uut vedurit või peaks ettevõte keskenduma olemasolevate vedurite putitamisele, sest veomahud raudteel on märkimisväärselt kahanenud.

Säästu-uurimine Prokuratuur lõpetas Mart Sanderi võltsmaalide uurimise. Ametlikuks põhjenduseks, et teo üles tunnistanud 23aastane noormees läheb kohtu alla väljapressimises, mis on karmim kuritegu. Teine põhjus oli majanduslik mõtlemine – maalide ekspertiis oleks läinud nii kalliks, et mõistlikum oli kriminaalasi ära lõpetada.

Ilmaime? Mitu inimest kinnitab, et nägi nädal tagasi Raplamaal äikesevihma ajal paarimeetrise läbimõõduga oranži keravälku, millega kaasnes jube kõmakas; suuruse tuletasid nad autost, mille tagant kera paistis. Ilmateadlase Ain Kallise sõnul oleks selline mõõt erandlik, sest suurim, millest ta on lugenud, oli meetrise läbimõõduga. Keravälgust ilmub sügisel raamat, kus on kirjas, et Eestis on aastatel 1737–1940 kirjeldatud 43 keravälgu juhtu, inimesi on saanud surma 5, vigastada 45.

Kesikud ei taha arvutivarast Läinud nädala alguses tegi Keskerakonna juhatus olulise otsuse. Seni piraadipartei esindajana tuntud arvutivaras Meelis Kaldalu visati igaks juhuks ka Keskerakonnast välja. Kaldalu väitel võttis politsei ta riigikogu ukse ees kinni, kui ta oli parasjagu minemas Keskerakonna fraktsiooni. Kusjuures mehel oli kaenlas seesama arvuti, mille ta riigikogust varastas.

Keskvõim sekkub Äsja Kasahstanis viibinud, Juhan Partsi saatnud äridelegatsioon kuulis, et sealne keskpank likvideerib kõik kommertspankade sularahaautomaadid ning paneb asemele keskpanga omad. “Kui igaüks kaubanduskeskusse oma automaadi pani, oli alati mõni lömmi taotud ja hooldamata, mõnel raha otsas...” noomis keskpank.