Ärge luurake Mitusada õppejõudu ja teadlast üle maailma kirjutasid alla petitsioonile, kus kutsuvad luureagentuure tegema lõppu massilisele lausjälgimisele, austama privaatsust ja põhiõigusi. Eestist on ainsana alla kirjutanud TTÜs ELi õigust õpetav ja Eesti Inimõiguste Keskust juhatav Kari Käsper. “Seni pole tehtud piisavalt palju, et lausjälgimise käigus oleks tagatud inimõigused,” põhjendas ta.

Noomitus peaministrilt EASi juhi kohalt lahkunud Taavi Laur sai peaministrilt asjata noomida. Nimelt küsis Andrus Ansip pressikonverentsil, kuidas saab Rein Kilgi Werolisse hapuksläinud 100 miljoni kroonise laenu andnud pankur nüüd riigi raha EASis juhtida. Kohtudokumentidest, kus advokaat Talviste Unicrediti esindajana Kilgi firmade varasid arestib, selgub, et Weroli laenu andis üle Taavi Lauri pea hoopis Unicrediti Müncheni kontor. “Perspektiivsest tööstuslaenust” loodeti tulu, mis laekuks otse süda-Euroopasse. Taavi Lauril vedas, et ta Weroli ämbrisse ei astunud.

Veel üks maailmalõpumees? Andres Herkeli uue partei noor eestvedaja Mario Laas tundub olevat Alar Tammingu ja kulla usku. “Kui sa pilvelõhkuja katuselt alla hüppad, siis võib paar meetrit enne maapinda tunduda, et kõik on korras. Aga kohe on kõik lõppenud,” ütles Laas Postimehele. Ta nentis, et peab lugu Tammingu ideedest. Ainult et Tammingu ja tema äripartneri Meelis Atoneni ennustatud rahvusvahelise panganduse krahh ning metsik inflatsioon lasevad end kahtlaselt kaua oodata. Maailmalõpp lükkub taas edasi? Ehk oli pilvelõhkuja katus liiga kõrge või maa liiga pehme?

Telli inimrööv Briti mainekas üritustekorraldaja Chillisauce pakub Tallinnas inimrööviteemalist poissmeestepidu. Chilisauce’i kodulehekülje väitel saab tellida kaks “ehtsat” Eesti politseinikku, kes ühe poissmeestest jaoskonda ülekuulamisele toimetab.

Sotši eriteenus Vene viisakeskuses Tallinnas on avatud eraldi luuk neile, kes tahavad viisat Sotši OMile sõiduks. Eelmisel nädalal istus aga viisaametnik seal jõude, ei mingit järjekorda.

Kasparovist sai Tallinlane Male eksmaailmameister Garri Kasparov, kes teatas oktoobri alguses, et soovib osta korteri Tallinnas, leidis apartemendi vanalinna luksuslikus kortermajas. Ligi sajaruutmeetrise korteri eest küsis müüja 313 000 eurot (hind ilma käibemaksuta).

Hiidlased tegid nalja Hiidlased pidasid Kärdlas reedel kultuurihooaja avapidu ja tahtsid natuke nalja teha. Printisid välja endise ja praeguse kultuuriministri papist kujud, mõlemad igati soliidse väljanägemisega. Tahtsid pika punase vaiba lahti rullida ja korraldada peo kui kahe ministri vastuvõtu. Aga viimasel hetkel teatasid plaanist ka ministeeriumile. Ja kujutad sa ette… värske minister keelas nalja ära! Vana tõde, et saarlased naljast aru ei saa, sai järjekordse veenva tõestuse – saarlasest kultuuriministri näitel.