VAAT, KES RÄÄGIB Toomas Luman ahastas läinud nädalal, et riigi kulud on liiga suured, ja soovitas Eesti riigi dieedile panna. Oot-oot, kas sellesama Lumani ehitusfirma ei küsinud Lennusadama ehituse eest riigilt 2,3 miljonit eurot juurde ja ei pöördunud seejärel ikkagi kohtusse, et veel raha saada? Kas seesama “dieedi”-Toomas ei küsinud majandusministeeriumi kantslerilt 11 miljonit lisa oma tee-ehitusele Virumaal, kasutades “ähvardusi”, nagu prokurör Evestus tõdes. Maanteeameti juht Tsäkko ütles, et kui kõik teedeehitajad betooni eest samal hetkel raha juurde oleks pomminud, nagu Toomas, maksnuks see riigile 124 miljonit krooni. Küllap Eesti Vabariigil oleks lihtsam dieeti pidada, kui vägev ehitaja rahulduks hinnaga, mille ise riigihankel on pakkunud.

UUS TELETÄHT Aastavahetuse “Tujurikkuja” on toonud kaasa ootamatu tagajärje – sarikommentaatorist ja meesajakirjanike saunameelitajast Priit Kutserist on saanud tänu televisioonile koolilaste seas tuntud poliitik.

RIIA HINNAÄÄRMUSED Meie lõunanaabrite lätlaste juures on huvitav hinnapoliitika. Riia Panda Taxis maksab taksosse istumine 0.72 eurot ja kilomeeter sõitu 0.36 eurot. Kesklinnas saab kõik sõidud ära teha 2 euroga. Aga pudel vett (1,5 l) maksab hotellis 4.50 eurot, Eestis saab sama raha eest pudeli odavat viina.

POMMIKOERA VÕÕRANDAMINE Bürokraatia toodab ikka veidrusi. Päästeamet saatis hiljuti pensionile pommikoera Estrelles Bosse, aga selleks, et loom oma peremehe juurde saaks jääks, tuli kirjutada taotlus riigivara tasuta võõrandamiseks. Riiki truult teeninud looma jääkväärtuseks märgiti null eurot. Loo lõpp on aga ilus nagu filmis – saksa lambakoer jäi oma peremehe juurde, kes samuti pensionile jäi. Töötaja jääkväärtus pole teada.