"Tudengikorporatsioone Vene teatri asjus esindanud advokaat Alar Eiche väitis, et tal pole voli avaldada, "mida seltsid teevad valitsuse makstava 450 milj kompensatsioonieuroga", nendib Pealinn.

Tallinna linnavalitsuse ajaleht viitab, et kosmilise summa kantimisega võib seotud olla Reformierakond, sest Vene teatri vastast hoiakut kandis kultuuriminister Rein Lang. Pealegi oli Vene teatri üks juhatuse liige, Tõnu Lensment, Rotalia korporatsiooni liikmekandidaat ehk lähedane isik.

Reformierakonda seostatakse toimunud kinnisvaratehinguga ka selle kaudu, et Vene teatri nõukogus istus reformierakondlane Andrei Korobeinik.

Kultuuripoliitik Jaak Allik ütleb, et teatrile kuuluva väikese hooneosa tagastamist korporatsioonidele vaidlustati kaua. "Kui see on nüüd ühemõtteliselt kinnitust leidnud, talitas valitsus minu meelest õigesti," ütles Allik.

Valitsus otsustas tänavu novembris, et tõmbab sellele tagastamisepopöale siiski joone alla ja maksab Vene teatri hoonekompleksi kuuluva nn. hoovimaja eest tudengikorporatsioonidele 450 miljonit eurot kompensatsiooni, kirjutab Virkko Lepassalu ajalehes Pealinn. Paarislehekülje on toimetanud Ivo Karlep ja Virkko Lepassalu, mõlemad omaaegse Savisaare-vastase nädalalehe Eesti Aeg töötajad.

Täiendavat teadmist omamata on lugejal, tõsi küll, raske aru saada, kust valitsus äkki võttis pea pool miljardit eurot, mis on ühe tuliuue elektrijaama hind. Ja miks just see väikse hoovimaja ostuks otsustati kulutada.

Tallinna maksumaksja raha eest ilmuv leht annab nädala alguses kindlasti täiendavaid niidiotsi. "Pealinna" levitatakse tasuta pealinlaste postkastidesse, samuti (eriti valimiste eel) ka teiste linnade postkastidesse.