Pangatöötaja Peeter Koppel räägib õudusega, mis siis juhtuma hakkab, kui vasakjõud peaksid kevadised valimised võitma.
Vaimustav vaade Tornimäe kontori 15. korruselt kesklinnale on üks väheseid glamuurseid hetki, mis pangatöötajatele veel alles jäänud on, nuriseb SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel (38).
“Finantssektoris töötada on kohati sama igav kui töötada mõnes ministeeriumis või postkontoris. Privaatpangandus on seni õnneks veel meeldiv erand.”
Otsekohese ja värvika ütlemise poolest tuntud Koppeli tööpäevad mööduvad korraga nelja arvutiekraani taga. Kaks kuvavad graafikuid, uudiseid ja värskeid andmeid turgude kohta. Ülejäänud kaks on selleks, et teha tööd ja poetada aeg-ajalt sotsiaalvõrgustikesse iroonilisi kommentaare vasakpoolse majanduspoliitika nõrkadest külgedest. Viimaseid on Koppeli arvates hulganisti.

Oled Facebookis väga aktiivne. Kust sa selleks energia võtad?
Sotsiaalvõrgustikud on täna tähtis osa ­kliendikommunikatsioonist. Facebookis avaldan isiklikke seisukohti ja teen seda enamasti huumori võtmes. Olulist täiendavat energiat selleks ei kulu. Pea ju töötab kogu aeg.

Mismoodi vasakpoolsete poliitikute sõimamine sinu tööga seotud on?
Ma ei nimetaks seda sõimamiseks. Mul lihtsalt on väga konkreetne maailmavaade. Vasakpoolsetel majanduspoliitilistel ideedel pole ajaloolist positiivset pretsedenti. Ja kui keegi soovib neid kopeerida, siis selle üle ironiseerimist ma ei pea väga suureks patuks.

Parim anekdoot, mida sotside kohta kuulnud oled?
(Muigab.) Kõik need paremad anekdoodid on paraku tõsilood.

Loe homsest Ekspressist, miks vasakpoolsete poliitika vett ei pea ning mis juhtub tema ennustusel Eesti riigiga pärast seda, kui sotsid kevadel võimule tulevad.