Siis ilmuvad välja kõikvõimalikud prohvetid, imetegijad, need, kes on leiutanud igavese kalendri, kellel on oma metoodika elektri arvestamiseks, kes teavad kõike vabamüürlaste ja juutide vandenõudest.

Üks kunde kurtis, et tal oli põlveoperatsioon ja sel ajal pandi talle salaja peanaha alla kiip, mille kaudu Euroopa Liit teda nüüd jälgib. Ma tükk aega kaalusin, kas saadan kodaniku probleemi edasi prokuratuurile ja kaitsepolitseile – võib-olla on tegu ebaseadusliku jälitustegevusega –, aga siiski ei teinud seda. Neil ilmselt muudki teha.

Samadel aegadel kevadel ja sügisel aktiveeruvad ka need, keda tulnukad öösiti elektrišokiga piinavad. Aga on olnud ka paar juhust, et just täiskuu ajal võtavad kõikvõimalikud huvitavad inimesed kontakti. Mul on olnud mitu kundet, kes kahtlustavad, et naaber gaasitab neid küll ventilatsiooniavade, küll pistikupesade kaudu. On ka neid, keda naaber läbi seina kiiritab.

2012. aastal saabus kiri kohast, kust ma varem neid ei olnud saanud – Siiriuselt (eks oli ka pikk maa galaktilisel postiteenistusel toimetada). Marslased on varem kirjutanud, Siiriuse tegelased mitte. Kiri lõppes sooviga “Päikest Teile!”.

Toomas Mattson, Riigikontrolli
kommunikatsiooniteenistuse juhataja,
Postimehe ajakirjanik 1994–2004