Pärast eelmise aasta arvamusfestivali saatis sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks arvamusfestivali korraldajatele ranges toonis kirja, nõudes kohe festivali rahastajate avaldamist. Sihtasutus sai vastuseks mitte ainult rahastamisaruande, vaid ka täieliku kuluaruande. Palvetele avaldada SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks rahastajate nimekiri on Varro Vooglaid järjekindlalt eitavalt vastanud.

Jalavigastuste laine

Arvamusfestivali tuumikmeeskonda tabas jalavigastuste needus. Esmalt kukkus turundusjuht Anu ­Melioranski trepil, jalg nädalaid sinine. Siis vigastas Järvamaa toimkonna juht Maiko Kesküla jalgpalli mängides hüppeliigest ja liikus karkude toel. Kommunikatsioonijuht Liis Kängsepp kukkus rattaga sõites: ka tema sai kargud. Kõige tipuks libises vihmamärjal trepil Kristi Liiva põlve veriseks.

Pärast seda keelati tiimijuhtidel enne festivalil jalgpalli mängida ja jalgrattaga sõita ning soovitati kõrgete kontsade kandjatel treppe vältida.

Segav trepp

Paide vallimäele ehitatakse arvamusfestivali ajaks uus trepp. Vallimäe naabruses elav kohalik poliitik tahab aga lasta trepi kohe pärast festivali uuesti lammutada, et liiga palju inimesi tema kodutänavat pidi Vallimäele ei kõnniks.

Tule Ekspressi tegemisi vaatama!

Ekspress avab festivalil koostöös Cafe Pierre’iga intervjuukohviku. Seal räägitu jõuab ka järgmise nädala lehte.

Reedel kell 13 intervjueerib Sulev Vedler Riigikogu liiget, Paide endist linnapead Tõnis Kõivu. Räägime müra, haisu ja paljude muude inimesi häirivate asjade vastu võitlemisest.

Kell 15 toimub raamatu “Minu Peterburi” esma­esitlus. Vestlusringis kohtuvad raamatu autor Mailis Hudilainen ja ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja.

Kell 17 intervjueerib Laura Mallene militaar­psühholoog Merle Parmakut. Teemadeks: kuidas motiveerida sõdureid, maandada lahingustressi, homosuhted armees.

Laupäeval näitame, kuidas käib Ekspressi värske numbri tegemine. Madis Jürgen teeb usutluse “Persooni” rubriigi tarbeks ning Aivar Juhanson joonistab šarži. Tarmo Rajamets kujundab lehte.

Sapine Kender

Kirjanik Kaur Kender pritsib Twitteris sappi: “[Arvamusfestival,] see on nagu mõtlemise ja arukuse vastane SATPK.”

Mullu jäi Kender festivalil osalejatele meelde oota­matute seisukohtadega arutelul “Kui kallis on vaesus?”. Kuuldavasti oli mees pärast üsna üllatunud, et arutelu kandis üle ERRi veeb ja see on siiani vabalt internetis vaadatav.

Lapstööjõud

Noorim vabatahtlik festivalil on Paide 11aastane poiss Kenzo.