KURJAKAD SAID PÄHE

Äriregister ei registreerinud Kurjategijate Eesti Erakonda. Pärnu aadressiga ühing sai jaanuari keskpaigani aega, et oma paberid korda teha.

Võimalik, et üheks puuduseks oli tema nimi, mis ei vasta headele kommetele. Liikumise eestvedajad teatasid Facebookis, et püüavad ühingut registreerida nimega Väärtustades Vabadust.

Facebookis on erakonna lehekülge laikinud üle 1800 inimese. Avapildil poseerivad Kaur Kender ja Imre Arakas.

KULDSE AUTO NAASMINE

Tarmo Sild lükkas mind ämbrisse ja Lextal müüs mind maha,“ kurtis Aivar Tõnisson kaks nädalat tagasi Eesti Ekspressile. Jutt käis Tallinnas Viru tänav 24 asuva nn McDonaldsi maja ümber viimasel viiel aastal toimunud skeemitamistest. Kohus mõistis ainsana süüdi Tõnissoni. Mees jäi ilma kõigest: tööst, kodust, rahast ja mis talle endale eriti kurb – armsast kuldsest Land Roverist. Eelmisel nädalal tuli Tõnissonile üle pika aja ka üks hea uudis. Ringkonnakohus otsustas, et kuldse Land Roveri võib ta tagasi saada.

KARM STATISTIKA

Onkoloog Peeter Padrik tõi hiljuti ühel konverentsil välja, et inimestest, kes elavad vähemalt 75aastaseks, haigestub statistiliselt iga kolmas mees ja iga viies naine vähki.

MUINSUSKAITSE HAKKAS TÖÖLE

Eesti Ekspress kirjutas Lahemaal Tõugu külas olevast muinsuskaitsealusest Hansurahva rehielamust, mille katus paistis läbi nagu varesepesa („Nõrk naisterahvas ja lagunev arhitektuuripärl“, EE 19.11.2014). Maja remondiks raha ei leitud. On rõõm teatada, et pärast Ekspressi sekkumist tegutses muinsuskaitse operatiivselt, ja esialgne remont, mis aitab rehielamul talve üle elada, sai tehtud. Katuse kambriosale pandi peale plaadid, paigaldati korstnaplekid, katuse harja- ja äärelauad. Hansurahva perenaine Sirje Nõmme kiidab nii Lääne-Virumaa muinsuskaitseinspektorit Mirjam Abelit kui ka OÜ Restaure asjalikke töömehi. „Lausa pisar tuleb silma suurest rõõmust,“ tunnistab perenaine. Kevadel tööd loodetavasti jätkuvad.